ODESA PADA DO 1. SEPTEMBRA?! Izraelski specijalac izneo dramatične podatke, TVRDI DA JE OVO PUTINOV SLEDEĆI KORAK!

Autor:

Svet

18.07.2022

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jakov Kedmi, koji je poznat po istupima u korist Kremlja, tvrdi da će ključna luka na Crnom moru pasti pod rusku kontrolu pre početka nove školske godine.

ODESA PADA DO 1. SEPTEMBRA?! Izraelski specijalac izneo dramatične podatke, TVRDI DA JE OVO PUTINOV SLEDEĆI KORAK!

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP

Vladimir Putin i Volodimir Zelenski

Jakov Kedmi, bivši šef rasformirane izraelske specijalne službe Nativ, koji je rođen u Moskvi i poznat je po istupima u korist Kremlja, tvrdi da će trupe pod komandom ruskog predsednika Vladimira Putina do 1. septembra zauzeti Odesu, ključnu ukrajinsku luku na Crnom moru.

Nekadašnji državljanin SSSR koji je tokom devedesetih godina prošlog veka vodio službu zaduženu za ohrabrivanje Jevreja iz istočnog bloka da se presele u Izrael u obraćanju na Jutjub kanalu poručio je da je Putin s ruskim vojnim vrhom ugovorio "nastavak ofanzivnih operacija van Donbasa" i dalje napredovanje u južnom pravcu ka Odesi.

Kedmi je naveo da je kretanje ruskih trupa ka tom gradu već započelo s više strana i najavio da bi Odesa mogla da padne do početka septembra.

Republika

Foto: youtube.com/ Vesti News

Jakov Kedmi

- Školska i akademska godina će početi po ruskim programima. Moja prognoza, što se roka tiče, može biti pogrešna samo od dve do tri nedelje - poručio je Kedmi.

Prema njegovoj proceni, preuzimanje kontrole nad Odesom napreduje polako, ali sigurno da se taj grad ne bi pretvorio u ruševine.

- Ovaj pristup je već odobren i izdata su potrebna naređenja - zaključio je Kedmi.

Srpski telegraf je već ranije pisao da treći po veličini grad u Ukrajini krije pod zemljom 2.533 kilometara međusobno povezanih tunela, što ga čini izuzetno teškim za zauzimanje.

Ovaj podzemni lavirint, koji je veći od onih u Rimu i Parizu, čije su dužine 300 i 500 kilometara, prostire se podno samog grada, ali i njegovih rubnih područja.

Tuneli se nalaze na tri dubine, od kojih je najveća 60 metara ispod nivoa mora, a postoji čak 1.000 zvanično zabeleženih ulaza u njih, uz mnoge koji nisu dokumentovani.

Uz to, već na samom početku ruske agresije ukrajinska mornarica porinula je podvodne bombe i pripremila odbranu na obali za slučaj amfibijskih iskrcavanja i drugih desantnih napada, zbog čega je ruska Crnomorska flota morala da se ograniči na raketne napade s brodova i podmornica, kao i udare borbenim avionima na tom području.

U Odesi uništeno skladište raketa harpun

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da je raketama dugog dometa lansiranim iz vazduha u Odesi uništeno skladište protivbrodskih raketa harpun. To su protivbrodske rakete koje je taj grad dobio od zemalja NATO za odbranu luke.

Ukrajinska vlasta zapretila je da bi mobilne lansere raketa HIMARS mogla da upotrebi za udare na Krim.

SAD su poslale Ukrajini osam ovih sistema, a još četiri su najavljena za isporuku Kijevu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Toni Bler

Bler: Dominacija Zapada se bliži kraju

Toni Bler, bivši britanski premijer, izjavio je da rat u Ukrajini pokazuje da se dominacija Zapada bliži kraju i da se Kina uzdiže do statusa supersile u partnerstvu s Rusijom, u jednoj od najznačajnijih prelomnih tačaka u istoriji.

Prema Blerovim rečima, svet se nalazi na istorijskoj prekretnici koja se može uporediti sa završetkom Drugog svetskog rata ili raspadom Sovjetskog Saveza, s tim što ovoga puta Zapad, očigledno, nije u prednosti niti u usponu moći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading