PUTIN SMENIO ROGOZINA: Razrešio ga sa mesta generalnog direktora državne korporacije Roskosmos

Autor:

Svet

15.07.2022

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin razrešio je danas Dmitrija Rogozina sa mesta generalnog direktora državne korporacije Roskosmos.

PUTIN SMENIO ROGOZINA: Razrešio ga sa mesta generalnog direktora državne korporacije Roskosmos

Foto: Tanjug/AP

Za novog generalnog direktora državne korporacije imenovan je Jurij Borisov. Vladimir Putin ga je razrešio dužnosti potpredsednika vlade.

Predsednik je takođe odobrio Denisa Manturova za mesto zamenika premijera - ministra industrije i trgovine Rusije.

Vladimir Putin je takođe potpisao ukaz, prema kojem se broj potpredsednika vlade zemlje smanjuje sa 11 na 10.

Dugogodišnji Putinov saveznik Dmitrij Rogozin, mogao bi biti spreman za novi posao nadgledanja istočnih teritorija u Ukrajini koje ruske snage zauzimaju u ratu, navodi ruski opozicioni portal Meduza koji je registrovan u Litvaniji.

Rogozin bi mogao da bude imenovan za šefa kabineta ili za predsedničku pomoć, prenosi Meduza, pozivajući se na tri izvora bliska Kremlju i Rogozinovog poznanika.

Već dugo kruže glasine o Rogozinovoj budućnosti u Rusiji, ali njegova tačna buduća uloga za sada nije poznata. Ruski šef svemira je, međutim, poznat po besmislenim pretnjama i komentarima levo i desno i ima naviku da ležerno preti nuklearnim ratom.

Kada je prošlog meseca ruska svemirska agencija najavila testiranje svog Sarmata, balističke rakete koja može da nosi nuklearne bojeve glave, Rogozin je rekao da ima „poklon za NATO“.

Kada je Litvanija objavila da uvodi zabranu tranzita neke ruske robe u svojoj zemlji u rusku eksklavu Kalinjingrad zbog sankcija, Rogozin je sugerisao da bi odgovor Rusije mogao uključivati jednostavno nepriznavanje suvereniteta Litvanije.

Vest o Rogozinovom potencijalnom novom poslu dolazi upravo u trenutku kada je Bajdenova administracija u četvrtak objavila upozorenje „Svesnost o prijetnji od projektila“, upozoravajući da bi velika okupljanja u Ukrajini mogla biti tretirana kao meta, uključujući i zapadne regione zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading