Rusi, ipak, ne daju ZMIJSKO OSTRVO! Novi okršaj! Sa neba padaju i kasetne bombe!? (VIDEO)

Autor:

Svet

02.07.2022

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U trenutku iskrcavanja Ukrajinaca na Zmjsko ostrvo usledio je napad dva ruska aviona koji su ih navodno napali kasetnim bombama.

Rusi, ipak, ne daju ZMIJSKO OSTRVO! Novi okršaj! Sa neba padaju i kasetne bombe!? (VIDEO)

Foto: Printskrin

Zmijsko ostrvo sa koga se ruska vojska povukla u četvrtak ponovo je u fokusu rata u Ukrajini posle vesti da su dva ruska borbena aviona Suhoj Su-30 bombardovali 17 hektara zemlje i kamena u Crnom moru.

 

 

Naime, kasno sinoć pronela se vest da su ukrajinske snage poslate na ostrvo, odnosno da su iz pravca Odese krenuli patrolni čamci sa ukrajinskim vojnicima, koji su trebali da se iskrcaju na ostrvo i zauzmu ga.

Međutim u trenutku iskrcavanja, prema podacima sa mreže Telegram, usledio je napad dva ruska aviona koji su navodno kasetnim bombama napali ukrajinske vojnike.

Međutim, priča ima i drugi oblik dešavanja. Naime, general potpukovnik ukrajinske vojske Valeriji Zalužnji saopštio je da je "ruski okupator bacio dve fosforne bombe na Zmijsko ostrvo".

Navodno Rusija je htela da uništi prema ukrajinskim izvorima vojnu opremu i PVO sisteme vredne nekoliko desetina miliona dolara da ne padnu ukrajincima u ruke.

Za sada nema zvanične potvrde ove informacije, osim što je ukrajinski dron snimio trenutak napada ruskih suhoja na Zmijsko ostrvo.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading