SENILNOST ILI NEMAR? Novi gaf američkog predsednika tokom posete IZRAELU: BAJDEN SLAVI HOLOKAUST?

Autor:

Svet

14.07.2022

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Amerike sada je već nadaleko poznat po svojim "biserima". Ovaj put omaklo mu se da uvredi čitavu jevrejsku zajednicu!

SENILNOST ILI NEMAR? Novi gaf američkog predsednika tokom posete IZRAELU: BAJDEN SLAVI HOLOKAUST?

Foto: Tanjug/AP

U okviru svoje posete Izraelu, američki predsednik Džozef Bajden obišao je i Jad Vašem, izraelski nacionalni spomenik i memorijalni kompleks posvećen žrtvama Holokausta.

Tom prilikom Bajden je imao nameru da oda počast Jevrejima koji su nastradali od ruke nacista i kolaboracionista tokom Drugog svetskog rata i dao je sve od sebe, da ostavi dojam nekog ko mari za jevrejsku zajednicu i njihovo masovno stradanje koje ih prati kroz čitavu istoriju.

Zapalio je Bajden večni plamen sećanja, položio venac i susreo se sa dvoje preživelih Renom Kvint (86) i Žizel Sikovič (95), i tokom cele ceremonije držao ruku na srcu, a zamalo i pustio suzu kada se obratio jednoj ženi sa rečima:

- Moja majka bi rekla - Bog te voli draga. Bog vas voli.

Foto: Tanjug/AP

Bajden tokom ceremonije odavanja počasti nastradalim Jevrejima

Međutim, čini da ni to nije dovoljno da nadmaši momenat u kome u potpunom zanosu sve to radi u - ČAST Holokausta.

Naime, Bajden je po sletanju na izraelski aerodrom kraj Tel Aviva uspeo da na svoju preobimnu listu gafova, doda jedan svež i potpuno besmislen. Tokom nadahnutog govora koji je održao povodom svoje posete Izraelu, umesto da govori o užasima Holokausta, Bajden je tokom obraćanja govorio u njegovu "čast", pogrešno se izrazivši.

- U Izraelu sam da odam poštu za šest miliona jevrejskih života, uništenih u genocidu i da nastavimo, ono što moramo da radimo svakog, svakog dana, da nastavimo da budemo svedoci da održimo u životu istinu i čast Holokausta… - rekao je Bajden, a onda se brzo ispravio i dodao:

- Užas Holokausta.

Nije bilo teško videti da je američki lider imao poteškoće sa svojim napisanim govorom, a moguće da ga nije ni pročitao pre ceremonije, budući da ga je teško čitao, pa i napravio ovako kardinalnu grešku, koju su primetili i onjoj izveštavali brojni strani mediji.

Ovo je svakako samo jedan u nizu Bajdenovih "blamova", kojima se ističe prilikom poseta zemljama širom sveta, pa i tokom zvaničnih i važnih ceremonija u Americi.

Među najzapaženijima su ostali i ovaj nedavni, kada je govorio o EU integracijama i tom prilikom umesto Švedske, rekao da je Švajcarska aplicirala za članstvo. Tako mu je isto i da li je reč o Libiji ili Siriji.

Takođe, redvono se gubi na sceni, pa pruža ruku kako bi se pozdravio čak i kad nikog nema na bini.

Svakako, nije prvi put da ozbiljno vređa Izrael, budući da je tokom sastanka sa premijerom ove zemlje Naftali Benet u Beloj kući tokom prošle godine, uhvaćen kako spava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

14.07.2022 11:25

Bogalj izlapeli