RUSI UBILI BRAZILSKU LEPOTICU! Bila je i elitni snajperista, njen drug pokušao da je spasi, pa POGINUO!

Autor:

Svet

06.07.2022

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilska manekenka Talita do Vale (39) ubijena je nakon što je ruski raketni napad u Harkovu pogodio njen položaj, a njen drug ubijen je nakon što je otišao da je pronađe.

RUSI UBILI BRAZILSKU LEPOTICU! Bila je i elitni snajperista, njen drug pokušao da je spasi, pa POGINUO!

Foto: Youtubee/printscreen/THATA DO VALLE

Brazilski model koji se borio protiv ISIS-a u Iraku ubile su ruske snage u Ukrajini. Talita do Vale (39), takođe je bila elitni snajperista, a 30. juna je ubijena ruskim raketnim udarom u Harkovu. Njen drug Daglas Burigo, koji je takođe bio iz brazilske vojske, poginuo je nakon što se vratio u obližnji bunker da je pronađe – bili su jedina dva člana njihove eskadrile koja su poginula.

Ona je dokumentovala svoj vojni put na Jutjubu i postala slavna zbog svojih vlogova o borbi protiv Islamske države u Iraku. U tom periodu se pridružila elitnim snagama Pešmergasa koji se bore u Kurdistanu.

Bivša manekenka je takođe bila pisac i radila je sa svojim kolegom Burigom na tome da prenesu svoje iskustvo u ratovanju protiv ruskog predsednika Vladimira Putina u knjigu. Bila je i student prava. Pre borbe u vojsci, volontirala je za nekoliko nevladinih organizacija koje su se bavile spasavanjem životinja.

Njen brat, Teo Rodrigo Viera, odao joj je počast na privatnom Instagram nalogu. Nazvao ju je herojem i rekao da je u Ukrajini bila samo tri nedelje gde je uglavnom bila "spasilac i strelac". Takođe je imala zadatak da obezbedi pokriće za lokalno stanovništvo koje beži od napredujućih ruskih snaga.

Ona je već jednom preživela bombardovanje tokom boravka u glavnom gradu Ukrajine Kijevu i rekla je svojoj porodici da ne može mnogo da razgovara s njima jer su njene telefonske aktivnosti "pratile ruske bespilotne letelice". Poslednji put kada je razgovarala sa njima bio je ponedeljak, 27. jun, neposredno pre ulaska u Harkov.

Prema nekoliko izveštaja, Daglas Burigo je poslao prijatelju audio poruku na WhatsAppu i rekao da je poslednjih nedelja uplašen, ali je potvrdio da će "nastaviti da brani Ukrajinu do kraja", preneli su mediji.

Kada se preko noći pojavila vest o njihovoj smrti, na društvenim mrežama su mnogi odavali počast manekenki i njenom prijatelju.

- Hrabri ljudi, hvala na žrtvi - neka vaše prelepe i čiste duše počivaju u miru", "Za sve njihove prijatelje, porodicu i saborce, tugujemo sa vama", "Nikakve reči nisu dovoljne, samo tugovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading