ODOBRENO IZRUČENJE ASANŽA! Ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije potvrdila: Osnivač Vikiliksa ide u Ameriku!

Autor:

Svet

17.06.2022

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije Priti Patel odobrila je izručenje suosnivača Vikiliksa Džulijana Asanža SAD.

ODOBRENO IZRUČENJE ASANŽA! Ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije potvrdila: Osnivač Vikiliksa ide u Ameriku!

Foto: pixabay.com/youtube.com/TheSun

Teški dani za Džulijana Asanža

To znači da je moguće da se već u nekoliko narednih nedelja Asanž nađe u Americi gde mu preti i do 175 godina u zatvoru zbog optužbi za špijunažu i objavljivanje poverljivih dokumenata.

Slučaj je proslog meseca prosleđen ministarki unutrašnjih poslova nakon što je Vrhovni sud odlučio da nema pravnih pitanja u vezi sa uveravanjima američkih vlasti o tome kako će se prema njemu postupati.

Iako je Patel dala zeleno svetlo, očekuje se žalba Asanžovog pravnog tima.

Asanžov tim ima dve nedelje da uputi žalbu.

Verovatno će se žalba fokusirati na osnove kao što su pravo na slobodu izražavanja i da li je zahtev za ekstradiciju politički motivisan. Patel je razmatrala da li je američki zahtev za ekstradiciju prošao pravne testove, uključujući obećanje da ga neće pogubiti, piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Djoka

17.06.2022 18:02

Najruzniji, najpokvareniji, najpodmukliji narod na svetu. Jer se kote na svom ostrvu vekovima medjusobno. Nikakva podlost, zlo i pokvarenost nije im strana. Naprotiv! Nadam se da ce uciniti jedan suvisan korak i dobiti cetiri Jarsa i bar jedan Posejdon. Makar i ja umro!