Lavrov bez pardona PREKINUO novinara BBC-ja usred pitanja: Ne zanima me! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

17.06.2022

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dao je intervju za ogranak BBC-ja u Rusiji i tom prilikom je sasekao novinara usred pitanja.

Lavrov bez pardona PREKINUO novinara BBC-ja usred pitanja: Ne zanima me! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/Steve Rosenberg

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov dao je intervju za BBC, odnosno ogranak te medijske mreže u Rusiji. Novinar i urednik BBC-ja Stiven Rozengerg je radio intervju sa ruskim ministrom spoljnih poslova i tom prilikom osetio kako Lavrov ume da bude "težak" sagovornik.

Lavrov je u intervjuu BBC-u rekao da Rusija nije izvršila invaziju na Ukrajinu, već je proglasila specijalnu vojnu operaciju jer nije imala apsolutno nikakav drugi način da objasni Zapadu da je uvlačenje Ukrajine u NATO zločin.

Jedno pitanje je posebno iziritiralo Lavrova, koji čak nije sačekao da novinar do kraja postavi pitanje, već ga je sasekao.

Rozenberg se u jednom trenutku dotakao dvojice zarobljenih Britanaca koje je sud u Donbasu kao plaćenike osudio na smrt, zajedno sa Marokancem.

Novinar je istakao da je "u očima Zapada Rusija odgovorna za sudbinu zarobljenih stranaca", kada ga je Lavrov prekinuo usred rečenice i poručio: 

- Uopšte me ne zanimaju oči Zapada. Mene zanima samo međunarodno pravo. Prema međunarodnim zakonima, plaćenici nemaju ista prava kao i vojnici. Tako da, šta god da je u očima Zapada, da budem iskren, nije bitno - rekao je šef ruske diplomatije.

Kada mu je novinar rekao da oni nisu plaćenici već da su služili u ukrajinskoj vojsci, Lavrov je rekao da je njihova sudbina u rukama suda.

Govoreći o "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajinji, Lavrov je rekao da Rusija nije "bezgrešna", ali da se ne stidi da bude ono što jeste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading