IZGORELA JAHTA SA 8.000 LITARA GORIVA U NEVIĐENOM POŽARU!

Autor:

Svet

28.05.2022

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superjahta od 85 stopa vredna 6 miliona funti koja je nosila 2.000 galona goriva potonula je večeras nakon što je danas izgorela u luci u Devonu.

IZGORELA JAHTA SA 8.000 LITARA GORIVA U NEVIĐENOM POŽARU!

Foto: YouTube/Printscreen

Superjahta vredna 6 miliona funti sa 2.000 galona goriva na brodu potonula je nakon što je tri sata gorela u rasplamsanom požaru u luci Devon dok strahovi od naftnih deficita rastu sve više iz dana u dan.

Vatrogasci su jurili do luke Torki nakon što se danas pre podne zapalio luksuzni čamac, koji se zove Rendezvous. Plamen i dim izazvani požarom ostavili su neke ljude zarobljene na krajnjem kraju mola, prema jednom svedoku.

Jugozapadna agencija za životnu sredinu je na Tviteru napisala:

- Naši službenici su proveravali kvalitet vazduha oko luke Torki danas popodne nakon požara na jahti, koji je proglašen velikim incidentom. Smatra se da nema pravih problema sa kvalitetom vazduha, ali pratimo situaciju.

Izlivanje nafte može biti štetno po ekološko zdravlje okeana, obala, reka, morskog dna i staništa morskih životinja. Policija kaže da niko nije povređen u požaru, koji je uzrokovao zatvoranje luke i obale, dok su ekipe očajnički pokušavale da ugase vatru.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

 

Jedan svedok je rekao za Devon Live da su videli eksploziju ubrzo nakon što je izbio požar dok je čamac bio pored pontona, prenosi Dejli Mejl.

- Užad su pregorela i jahta je otplovila u more. Vatrogasci su vozili kolica i pumpe duž pontona, ali voda nije stigla na vreme. Neki ljudi su zarobljeni na drugom kraju mola i ne mogu da se vrate. Vatrogasci trče duž obale - rekao je jedan od svedoka ovog stravičnog incidenta. 

Vatrena lopta

Vatrogasna i spasilačka služba Devona i Somerseta saopštila je da jahta sadrži oko 2.000 galona goriva i da se ekipe bore sa plamenom.

- Jahta sadrži oko 8.000 litara dizel goriva, ekipe trenutno rade koristeći četiri osobe koje nose aparate za disanje, jedan mlaz sa komprimovanim vazduhom, dva mlaza od 45 mm, dve lake prenosive pumpe, relej vode se trenutno izvodi na otvorenom izvoru vode kao kao i ulični hidrant koji se koristi - rekao je potparol.

Dim se proširio širom Južnog Devona i čak do Njuton Abata i Šaldona, a vatrogasna služba je rekla da je pozvala dodatnu ekipu na lice mesta zbog velike količine dima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoki

28.05.2022 19:30

Sankcije Rusiji proizvode ove stvari