NIS i ove godine najpoželjniji poslodavac! Objavljeni rezultati istraživanja sajta Poslovi.Infostud!

Autor:

Vesti

10.05.2022

18:12

U istraživanju je učestvovalo više od 10.000 ispitanika.

NIS i ove godine najpoželjniji poslodavac! Objavljeni rezultati istraživanja sajta Poslovi.Infostud!

NIS

Kompanija NIS i ove godine proglašena je za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji prema rezultatima istraživanja „TalentX“ koje je sprovela grupa sajtova za zapošljavanje Poslovi.Infostud sa ciljem unapređenja tržišta rada u našoj zemlji.

U istraživanju je učestvovalo više od 10.000 ispitanika.

Istraživanje je sprovedeno tokom marta, a pored odabira najpoželjnijih poslodavaca,  ispitanici su odgovarali i na pitanje šta čini poslodavca atraktivnim, koje uslove rada očekuju, kao i u kakvom poslovnom okruženju bi želeli da rade. 

Analiza rezultata pomaže poslodavcima da steknu jasniju sliku o očekivanjima na tržištu rada, što im, između ostalog, omogućava da u budućnosti prilagode aktuelne i razviju nove modele i alate u upravljanju ljudskim resursima.

NIS

NIS

 

- Ovo je drugi put zaredom da je NIS proglašen za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji što nam daje novi podsticaj, ali ujedno donosi i odgovornost da nastavimo u istom smeru i ostanemo pouzdan partner našim zaposlenima, jer se obostranim zadovoljstvom postižu odlični poslovni rezultati. Cilj NIS-a u prethodnom periodu nije bio samo da očuva stabilnost poslovanja, već je kompanija i u ovim izazovnim vremenima prepoznala najvažnije – značaj zaposlenih. To podrazumeva i primenu najboljih praksi koje će omogućiti maksimalnu brigu o zaposlenima, ali i unapređivanje kompetencija koje će pomoći zaposlenima da nastave da se profesionalno razvijaju. Za nas ovo nije samo HR nagrada, već rezultat angažovanja celokupnog NIS-ovog tima koji čini više od 11.000 zaposlenih – od top menadžera, preko članova HR tima, pa do svih zaposlenih koji i jesu naš najjači brend -  izjavila je Alisa Evsina, HR direktor u NIS-u.

NIS u kontinuitetu ulaže značajna sredstva u razvoj programa koji su usmereni na  privlačenje  mladih, kao i na unapređenje profesionalnih kompetencija zaposlenih, a samo tokom prošle godine kompanija je organizovala 2.870 profesionalnih i tehničkih obuka na kojima je učestvovalo više od 5.200 polaznika. 

Dodatno, NIS je u  2021. godini pokrenuo program “NIS Energy” u kom mogu da učestvuju diplomci i master studenti fakulteta koji odgovaraju biznis potrebama kompanije. Izabrani kandidati, nakon završetka jednogodišnjeg plaćenog programa, imaju mogućnost da se zaposle u kompaniji. O uspehu prve sezone “NIS Energy” svedoči i činjenica da se svih 15 polaznika zaposlilo u kompaniji nakon isteka programa.

NIS

NIS

 

Takođe, NIS je ove godine pokrenuo šestu sezonu programa “NIS Calling”  koji omogućava studentima odabranih fakulteta da kroz fleksibilan program prakse steknu prva radna iskustva u NIS-u i na taj način se upoznaju u praksi sa oblastima za koje se školuju. Do sada je priliku da uči i dodatno se obrazuje kroz ovaj program dobilo više od 130 polaznika, a više od 30 njih nastavilo je da gradi karijeru u kompaniji.

U prethodnom periodu NIS je nastavio da radi i na unapređenju praksi iz oblasti ljudskih resursa, pa je tako tokom 2021. godine implementirana SAP Success Factors platforma koja je omogućila digitalizaciju upravljanja ljudskim resursima - od regrutacije, selekcije, onbordinga i učenja do talent menadžmenta. Važno je istaći i da je platforma NIS-a "Poštovanje, pre svega“, koja je usmerena na osnaživanje kolektivnog radnog okruženja, kao i na  razvoj kulture saradnje, transparentnosti i međusobnog poštovanja, u 2021. proglašena za jedan od najboljih HR projekata u Srbiji. Reč je o dodatnom sistemu podrške zaposlenima, koji se oslanja na vrednosti kompanije i načela korporativne kulture.  

Kompanija NIS proglašena je za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji i u prethodnom istraživanju portala Poslovi.Infostud koje je organizovano 2020. godine. 

 

Komentari (0)

Loading