GASPROM ZGRĆE PARE DOK SRBIJA GRCA: Evo i kako

Autor: Republika

Vesti

05.05.2022

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naftna industrija Srbije (NIS), preduzeće u većinskom vlasinštvu ruskog Gaspromnjefta, u martu je poslujući u Srbiji ostvarila čistu zaradu od 9,6 milijardi dinara.

GASPROM ZGRĆE PARE DOK SRBIJA GRCA: Evo i kako

Foto: youtube.com/printscreen

Kako saznaje Republika.rs, to je čak 14 puta više od profita planiranog u godišnjem programu poslovanja ove kompanije. U tim dokumentima, naime, za mart je planirana zarada od 0,7 milijardi dinara.

Ništa ovo ne bi bilo čudno da mesec mart, između ostalog, nije obeležila grčevita borba države da spreči drastično poskupljenje goriva, što se dešava svuda u svetu nakon otpočinjanja rata u Ukrajini 24. februara. Tako je početkom marta Vlada Srbije donela odluku o smanjenju akciza na gorivo da bi se izbegli veliki poremećaji na tržištu, a posledica takve odluke kojom se štiti standard građana jeste to da država svakog dana gubi više od 35 miliona evra. Koliki je to udarac za srpski budžet, ne treba ni govoriti.

I dok država i građani svako na svoj način trpe posledice svega što se dešava, NIS može da trlja ruke. Dobit koju su zabeležili svakako je iznad svih očekivanja.

Republika

Foto: Promo foto

NIS

Podsetimo, NIS je 2008. međudržavnim sporazumom i direktnom pogodbom prodat Rusima za 400 miliona evra.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Petrol

06.05.2022 08:33

Nigde nema u Evropi da je strana firma drma tržištem nafte i derivata Srbijom. Baš bratski drma. Znate ono kod podele, bratski ili pola-pola.