IZA SVEGA KRIJE SE POKUŠAJ IZVLAČENJA DOBITI: Matić o šokantnim poslovnim rezultatima Gasproma u Srbiji!

Autor:

Vesti

06.05.2022

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Matić direktor Centra za odgovorne medije u izjavi za Republika.rs prokomentarisao je činjenicu da je Naftna industrija Srbije (NIS), preduzeće u većinskom vlasinštvu ruskog Gaspromnjefta, u martu je poslujući u Srbiji ostvarila čistu zaradu od 9,6 milijardi dinara, dok se istovremeno grčevito bori da spreči drastično poskupljenje goriva,

IZA SVEGA KRIJE SE POKUŠAJ IZVLAČENJA DOBITI: Matić o šokantnim poslovnim rezultatima Gasproma u Srbiji!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

U izjavi za Republika.rs Matić je istakao je da ga situacija oko Gasproma ne čudi i da je to još jedan način izvlačenja dobiti kompanije.

- Čudno je što je toliko prebačen plan, to se ne događa u normalnim okolnostima, iza toga može da se krije pokušaj da se "isisa" dobit, ili da se veštački uveća dobit na račun druge imovine te firme i da se prikaže kao dobit da bi se izvukao novac. To dalje govori da je rukovodstvo Gasproma imalo informaciju šta će da se dogodi. Pokušali su da izvuku što veći profit iz NIS-a kako bi eventualno u slučaju da izgube NIS iz nekih razloga, na primer sankcija ili bilo čega drugog, izvukli što više. Jasno je da je štelovan rezultat. Očigledno ne štelovan samo knjigovodstveno, već da je verovatno izvučena dobit. E, sad, kako je ostvarena...Trebalo bi videti i šta su sve prodavali. Nije isključeno da su prodavali neku imovinu koja nije bila planirana, pa i da je to prikazano kroz tu dobit. Svakako, te pojave nisu normalne niti uobičajne - zaključio je Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading