SKOT Morison IZGUBIO izbore! Pad premijera, koji je ozbiljno IZMALTRETIRAO Novaka Đokovića!

Autor:

Svet

21.05.2022

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Premijer koji je deportovao Novaka Đokovića iz Australije izgubio je na izborima.

SKOT Morison IZGUBIO izbore! Pad premijera, koji je ozbiljno IZMALTRETIRAO Novaka Đokovića!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Novak Đoković i Skot Morison

Premijer Australije Skot Morison, koji je pokušao da osvoji političke poene tako što je deportovao Novaka Đokovića, izgubio je na izborima. Novi premijer Australije biće laburista Entoni Albanizi (59).

Poraz Morisona, čiji su potezi vezani za Novaka odjeknuli svetom, australijski mediji nazivaju i "krvoprolićem". Liberale su, prenose mediji, "masakrirali" nezavisni kandidati koji su imali ogromnu podršku glasača. Iako još uvek nije sve zvanično, Morison je već pozvao Albanizija da bi mu čestitao.

Od početka godine, Morison je bio u žiži interesovanja javnosti. Najpre zbog odluke da deportuje svetskog tenisera broj 1, koja će prilično koštati Australiju. Iako je Morison insistirao da Đokovića deportuje zbog očuvanja javnog zdravlja, nedugo zatim je uslikan kako, potvrđeno inficiran koronom, kašlje među ljudima ne noseći masku.

Albanizijeva platforma podrazumevala je obećanja o smanjenju cene troškova života, kao i zahteve da britanska kraljica Elizabeta II više ne bude zvanično na čelu države. On je još 2018. pozvao i da Australija glasa na referendumu kojim bi se proglasila državom, ali takav referendum još uvek nije održan. Najavio je i da će povećati javni dug Australije, ali sa ciljem da novac utroši na brigu o deci, besplatno tehničko i dalje obrazovanje, obnovljive izvore energije i zdravstveni sistem.

Bonus video:

Komentari (4)

Loading
Pierre

21.05.2022 23:02

Je.. ti pas mater ,hohstapleru !!!!!!!!

ISTINA

22.05.2022 11:35

Tko drugom zelio zlo,ono ga stiglo,crkao dabogda......

Dragan

22.05.2022 17:11

Proverite njegovu finansijsku kartu on se kladio na nadala da će osvojiti turnir, i naravno da djoković neće osvojiti. I treba oduzeti bodove sa australijan open, i uopšte da se više boduje taj turnir dok se,, ekipa,, političara ne dankcioniše zatvorom. Koronu je dobio od nadala jer je on igrao zaražen.