PUTIN JE UBEĐEN DA POBEĐUJE: Austrijski lider otkrio detalje razgovora - "on ima svoju ratnu logiku"

Autor:

Svet

19.04.2022

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin veruje da dobija bitku u Ukrajini, uprkos tome što su ruske trupe pretrpele velike gubitke i povukle se iz severnih oblasti zemlje, rekao je poslednji zapadni lider koji se sastao sa njim.

PUTIN JE UBEĐEN DA POBEĐUJE: Austrijski lider otkrio detalje razgovora - "on ima svoju ratnu logiku"

Foto: Tanjug/AP/Profimedia

Vladimir Putin, predsednik Rusije

Rusija nije uspela da izvrši brz prodor u Ukrajinu koji se očekivao s obzirom na veličinu njene vojske i naoružanje koje joj je bilo na raspolaganju tokom invazije koja je počela 24. februara.

Pod inspirativnim vođstvom Volodimira Zelinskog, ukrajinske snage su se borile za svaki pedalj zemlje što je osujećivalo napredak Rusije. Putinove trupe su se povukle sa velikih područja na severu Ukrajine, uključujući oko Kijeva, dok se čini da se sada fokusiraju na završetak invazije na istok zemlje.


Austrijski kancelar Karl Nehamer smatra da Putin i dalje veruje da je invazija na Ukrajinu uspešna nakon sastanka sa njim prošle nedelje i da je to bio neophodan rat za zaštitu ruskih interesa.

- Mislim da je sada u svojoj sopstvenoj ratnoj logici - rekao je Nehamer u intervjuu za NBC „Meet the Press“. - Mislim da veruje da pobeđuje u ratu. On je rekao da je Putinu rekao da je video stotine civila koji su ubijeni u gradu Buči na severu zemlje nakon povlačenja Rusa, što ukazuje na to da su počinjeni ratni zločini.


- Rekao sam mu šta sam video. Video sam ratne zločine. Video sam ogromne gubitke ruske vojske - rekao je za En-Bi-Si.

- I rekao sam mu da su potrebni humanitarni koridori za gradove poput Mariupolja ili Harkova, na primer. Civilima je potrebna voda i mi treba da zbrinemo ranjenike tamo.

Podsećajući na Putinov odgovor, Nehamer je rekao: - Rekao mi je da će sarađivati sa međunarodnom istragom, s jedne strane. A s druge strane, rekao mi je da ne veruje zapadnom svetu. To će sada biti problem u Budućnost.


On je ponovio nedavnu zabrinutost direktora CIA-e da bi se Putin mogao okrenuti nuklearnom oružju kako bi se snašao u Ukrajini.

Nehamer je rekao: On zna da ima ovo oružje. I zna za pretnju od ovog oružja. Tako da ne znam da li bi ga zaista upotrebio.

U međuvremenu, Zelenski je u video obraćanju u ponedeljak rekao da su ruske snage počele „bitku za Donbas“ nakon što su visoki zvaničnici rekli da je Moskva započela novu ofanzivu duž većeg dela istočnog krila Ukrajine. „Veoma veliki deo cele ruske armije je sada fokusiran na ovu ofanzivu“, rekao je on i dodao: „Koliko god ruskih trupa pošalju tamo, mi ćemo se boriti. Odbranićemo se“.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading