ZELENSKI UPOZORAVA: Rusija bi mogla da upotrebi NUKLEARNO ORUŽJE! Opasnost za ceo svet!

Autor:

Svet

15.04.2022

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je u intervjuu za CNN da sve zemlje na svetu treba da budu spremne na mogućnost da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da upotrebi nuklearno oružje u ratu protiv Ukrajine.

ZELENSKI UPOZORAVA: Rusija bi mogla da upotrebi NUKLEARNO ORUŽJE! Opasnost za ceo svet!

Foto: Tanjug/AP

On je danas u intervjuu koji je dao iz svog kabineta u Kijevu rekao da bi Putin mogao da se okrene hemijskom ili nuklearnom oružju jer ne ceni živote Ukrajinaca.

- Treba da razmišljamo o tome, da se ne plašimo toga, već da budemo spremni. Ovo nije samo pitanje za Ukrajinu već za ceo svet - rekao je Zelenski.

Jedan od najvažnijih ruskih krstarica "Moskva" potonula je juče u Crnom moru. Ukrajina sve vreme tvrdi da su oni pogodili plovilo, dok Rusija navodi da je izbio požar nakon eksplozije municije.

Istovremno, Rusija nastavlja da ispaljuje krstareće rakete na predgrađe Kijeva i još uvek ima sposobnost da gađa ukrajinsku prestonicu oružjem dugog dometa.

U više navrata su i strani zvaničnici upozoravali da bi Putin mogao da iskoristi nuklearno oružje u Ukrajini u slučaju da bude sateran u ćošak. Direktor CIA rekao je juče da pažljivo posmatra tu mogućnost, ali je dodao da SAD do sada nisu videle nijedan znak da se Rusija sprema na ovakav korak, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading