NIKO NEĆE BITI ZAŠTIĆEN OD RADIJACIJE! Zelenski izneo dramatično upozorenje: Zaustavite Putina ili nam sledi pakao!

Autor: Republika

Svet

31.03.2022

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski govorio je pred australijskim parlamentom putem video veze i izneo dramatično upozorenje ukoliko rat uskoro ne bude okončan.

NIKO NEĆE BITI ZAŠTIĆEN OD RADIJACIJE! Zelenski izneo dramatično upozorenje: Zaustavite Putina ili nam sledi pakao!

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski upozorio ceo svet na veliku opasnost

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izneo je dramatične tvrdnje da nijedan deo sveta neće biti zaštićen od radijacije ukoliko se rat na tlu njegove zemlje hitno ne okonča i ruski lider Vladimir Putin ne bude zaustavljen. 

On je to rekao pred australijskim parlamentom putem video-veze, ističući da je u ovom trenutku čitava planeta u opasnosti. 

- Ovo nismo videli u svetu, da država započne rat protiv susedne zemlje, otvoreno priglašavajući njihovo porobljavanje ili uništavanje. Da ne ostavi ni ime tog naroda. Da nemamo čak ni mogućnosti da ovaj narod živi slobodno - rekao je Zelenski, prenosi Blic.

Kako je naglasio, postoji ogromna pretnja od upotrebe nuklearnog oružja

- Niko ne može reći da je bilo koji deo sveta bezbedan od radioaktivne kontaminacije do koje će doći ako se upotrebi nuklearno oružje... Zemlja koja koristi nuklearnu ucenu treba da dobije sankcije koje bi pokazale da je takva ucena destruktivna za ucenjivača - naglasio je ukrajinski lider i osvrnuo se na "agresivne nacije koje će ohrabriti svaki ruski uspeh".  

- Ali što je najstrašnije, ako sada ne zaustavimo Rusiju, ako Rusiju ne pozovemo na odgovornost, onda će neke od zemalja sveta koje su se radovale sličnom ratu protiv svojih suseda odlučiti da su takve stvari moguće i za njih. Sudbina globalne bezbednosti se sada odlučuje - zaključio je Zelenski.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Boris

31.03.2022 23:20

Ovaj coveek je smesan.

naivna

01.04.2022 07:24

Zelenski je obicna gnjida koju treba zgaziti. Da je pametan ne bi ubijao svoj narod i rusio svoju drzavu. On deloi savete po svetu,sram i stid da ga bude.

Odgovori 11 2
Mladen

01.04.2022 08:15

Je em ti m... r bolesnu i svim bolesnicima koji te huškaju. Budalo osvijesti se dok nije kasno.

Cardak

01.05.2022 10:10

On je svoje odsvirao.A zapad Evropa pocinju da shvataju sta je na pocetku nakon OSAM godina zlostavljanja RUSIJA cula a i ceo svet 2CILJ NATOa I AMERIKE JE UNISTENJE RUSIJE I PRAVOSLAVLJA".Tako da kod nas ko ne stiti pravoslavlje mars u tri lepe sa koferom!