PUTIN JE RATNI ZLOČINAC I DIKTATOR UBICA! Bajden žestoko napao ruskog predsednika, a zatim je usledio BRUTALAN odgovor iz Moskve!

Autor: Republika

Svet

18.03.2022

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden brutalno je izvređao ruskog predsednika Vladimira Putina tokom govora na Kapitol Hilu, nakon čega se oglasio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

PUTIN JE RATNI ZLOČINAC I DIKTATOR UBICA! Bajden žestoko napao ruskog predsednika, a zatim je usledio BRUTALAN odgovor iz Moskve!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin na meti Džoa Bajdena

Američki predsednik Džo Bajden žestoko je u noći između četvrtka i petka napao ruskog lidera Vladimira Putina nazvavši ga "čistim nasilnikom", "huljom" i "diktatorom ubicom“, što je njegov najnoviji udar na šefa Kremlja dok traje rat u Ukrajini.

Brutalne uvrede prvi čovek SAD je izneo govoreći na godišnjem ručku prijatelja Irske na Dan Svetog Patrika na Kapitol Hilu, napomenuvši kako „diktator ubica vodi nemoralan rat protiv naroda Ukrajine“. A samo nekoliko sati ranije Putin je bio glavna tema na još jednom njegovom sastanku u Vašingtonu, gde je ruskog predsednika nazvao ratnim zločincem, navodeći kolika je patnja trenutno na tlu bivše republike SSSR.   

- Putinova brutalnost i ono što on i njegove trupe rade u Ukrajini jednostavno je nehumano - istakao je Bajden, pa nastavio:

- Sada imate Irsku i Veliku Britaniju i ostalu javnost koja zajedno istupa protiv ubilačkog diktatora, pravog nasilnika koji vodi nemoralni rat protiv ukrajinskog naroda.  

 

 

Nije bilo potrebno mnogo da stigne reakcija iz Kremlja. 

- Bajdenovi komentari su apsolutno neprihvatljivi i neoprostivi - rekao je Putinov portparol Dmitrij Peskov, podsetivši da takve uvrede na račun ruskog lidera iznosi predsednik jedne zemlje koja je svojim bombama ubila na milione ljudi širom sveta.

- SAD su te koje su bacile nuklearnu bombu na zemlju koja je već bila pobeđena, tako da predsednik jedne takve države nema prava da izgovara takve reči - poručio je još Peskov, aludirajući na sudbinu Japana pred kraj Drugog svetskog rata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov 

Podsetimo, u sredu je nakon emotivnog obraćanja ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Kongresu Bajden izneo plan o novoj američkoj vojnoj pomoći Ukrajini, koja uključuje oružje i bespilotne letelice, kao i protivvazdušne i protivoklopne sisteme.  

Takođe, američki predsednik je u sredu okupio grupu republiknaskih i demokratskih poslanika u Kongresu, koji se isljučivo bave pitanjima Ukrajine, poručivši im kako bi tako trebalo da sarađuju uvek iako su na različitim političkim linijama. 

Mi se zapravo ne slažemo samo u jednoj stvari, a zapravo se sviđamo jedni drugima. To je korisna stvar - rekao je Bajden i naglasio kako Putin već plaća veliku cenu zbog onoga što rade, kao i da će je tek plaćati.  

Inače, Bajden je na samom početku mandata u jednom intervjuu Putina već nazvao ubicom, što je izazvalo ozbiljan međunarodni skandal, pa je šefu SAD zamereno da se poneo nediplomatski budući da je takva retorika jednog predsednika Amerike prema kolegi iz neke druge zemlje zabeležena prvi put u novijoj istoriji.    

Šolc: Ne izjednačavati Ruse i Putina 

Nemački kancelar Olaf Scholz upozorio je u četvrtak uveče da niko ne bi trebalo se da izjednačava Rusiju i ruski narod s predsednikom te zemlje Vladimirom Putinom.

- Nije ruski narod doneo kobnu odluku da napadne Ukrajinu. Ovaj rat je Putinov rat - poručio je Šolc i istakao da je to razlikovanje važno kako se ne bi ugrozilo pomirenje između Nemaca i Rusa nakon Drugog svetskog rata. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Goran Bojanović

18.03.2022 10:56

Počeo rat PM, a rat. ....