RAZORENA MOSKVA!? Teško oštećen jedan od Putinovih najjačih aduta! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

14.04.2022

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratni brod "Moskva" evakuisan je nakon eksplozije čiji se uzrok još utvrđuje.

RAZORENA MOSKVA!? Teško oštećen jedan od Putinovih najjačih aduta! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Youtube/Cavit Ege Tulça, Novosti na Pervom Kanale 1.79M subscribers

Putinova Crnomorska flota jedna je od najjačih na svetu

Jedan od najvažnijih ratnih brodova ruske ratne mornarice pluta napušten ili je već potonuo na dno Crnog mora, prenosi CNN! Ovo je ogroman udarac za Rusiju, koja je 24. februara napala Ukrajinu.

Pripadnici ruske mornarice koji su bili na ovom brodu su evakuisani s krstarice s navođenim projektilima "Moskva", vodećeg broda svoje Crnomorske flote, nakon eksplozije koja se desila na kruzeru.

Navodno je izbio požar na perjanici Crnomorske flote ruske armije, mada okolnosi nisu precizirane. Ovaj ponos Putinove vojske naoružan je navođenim projektilima, a ministarstvo odbrane je potvrdilo da je sprovedena evakuacija.

- Brod je ozbiljno oštećen i u toku je istraga o vatri koja je izbila - kratko je saopštilo rusko ministarstvo odbrane.

Ukrajinska strana tvrdi da je "Moskva" pogođena projektilima ispaljenim iz te zemlje, ali CNN javlja da nije moguće to potvrditi zbog oluje koja je nad Crnim morem nadvila guste oblake. Trenutno nije poznato gde se tačno "Moskva" nalazi.

Analitičari su podvukli da bi za rusku vojsku veći udarac bio jedino gubitak nosača aviona "Kuznjecov", ili podmornice sa balističkim projektilom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Hercegov grad

14.04.2022 09:07

Treba rat skratiti na mnigo manje vreme,a doprenu oruzja Uktajini od zapadnih pljackasa spreciti po cenu fitektnog sukoba.Druge nema.Rusija ne sme izgubizi ovu bitku!

Odgovori 13 6
sasa

14.04.2022 09:42

Koga vi zajebavate dva razicita broda na fotografijama sta ovo znaci