PUTIN SE SREO SA LUKAŠENKOM, PA PORUČIO: Ciljevi će biti ispunjeni!

Autor:

Svet

12.04.2022

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da će ratni ciljevi u Ukrajini biti ispunjeni.

PUTIN SE SREO SA LUKAŠENKOM, PA PORUČIO: Ciljevi će biti ispunjeni!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin odgovorio Zapadu na konstantne napade

- Oružane snage Rusije u Ukrajini deluju hrabro, kompetentno, efikasno i efektivno, koristeći najsavremenije vrste naoružanja - rekao je Putin tokom posete kosmodromu „Vostočni" u Amurskoj oblasti.

- Naši oficiri danas učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu u Ukrajini. Pružaju pomoć narodnim republikama Donbasa. Deluju hrabro, kompetentno, efikasno i efektivno, koriste najsavremenije vrste naoružanja sa jedinstvenim karakteristikama koje nemaju analoge u svetu - istakao je Putin.

- Tako će i biti. Nema nikakve sumnje - rekao je Putin tokom razgovora sa radnicima kosmodroma, komentarišući želju jednog od njih da ciljevi i zadaci operacije budu ispunjeni.

Prema njegovim rečima, Rusija tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini preduzima mere za osiguravanje sopstvene bezbednosti.

Izolacija Rusije? Nemoguće

Putin je izjavio da je Rusija spremna da sarađuje sa svim partnerima koji pokažu takvu želju i da ona ne namerava da se zatvara.

- Ne nameravamo da se izolujemo. U savremenom svetu generalno je nemoguće nikoga izolovati, a tako ogromnu zemlju kao što je Rusija je definitivno nemoguće. Stoga ćemo raditi sa onim našim partnerima koji žele da sarađuju - precizirao je Putin.

- Ono što radimo je da pomažemo ljudima, spasavamo ljude s jedne strane, a sa druge strane, mi jednostavno preduzimamo mere da osiguramo bezbednost same Rusije. Očigledno nismo imali drugog izbora - ovo je ispravna odluka - rekao je Putin.

Kako je naveo, sukob sa antiruskim snagama koje su se gajile u Ukrajini bio je neizbežan, bilo je samo pitanje vremena.

- Ukrajina je počela da se pretvara u antirusko uporište, tamo su počeli da uzgajaju klice nacionalizma i neonacizma koje su odavno postojale. Namerno su podsticali rast neonacizma i sukob Rusije sa ovim snagama bio je neizbežan, oni su samo birali vreme za napad - naglasio je Putin.

Putin je podsetio da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski javno izjavio da se Kijevu ne dopada nijedna tačka Minska 2, a „drugi zvaničnici su izjavljivali da je primena Minskih sporazuma nemoguća".

- Oni su od toga javno odustali. Jednostavno je nemoguće bilo nastaviti da se dalje trpi ovaj genocid koji je trajao osam godina - zaključio je ruski predsednik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading