ONI SU REKLI NE PUTINU! Elitni ruski padobranci ne žele da ratuju protiv Ukrajinaca!

Autor:

Svet

07.04.2022

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trupa elitnih ruskih padobranaca odbila je da se povinuje naređenju Kremlja i ode u Ukrajinu da se bori.

ONI SU REKLI NE PUTINU! Elitni ruski padobranci ne žele da ratuju protiv Ukrajinaca!

Foto: youtube.com/printscreen

Oko 60 ruskih padobranaca pobunilo se i odbilo da se bori u Ukrajini, prema lokalnim izveštajima. Oni iz glavnog štaba vazdušno-desantnih snaga na severu Rusije u Pskovu sada bi mogli da se suoče sa zatvorskim kaznama zbog neposlušnosti, piše Slobodna Dalmacija.

Njihove trupe su prebačene u Belorusiju kao deo borbenih snaga, ali su nakon ovoga vraćeni nazad u svoju bazu u Pskovu. Neki su otpušteni i označeni kao "kukavice", dok će se drugi suočiti sa vojnim suđenjima i verovatno zatvorskim kaznama, prenose mediji. Ministar odbrane Sergej Šojgu poslao je jednog od svojih zamenika u Pskov da reši slučaj.

Ukrajinci kažu da su ovi vojnici bili elitni padobranci, ali to još nije potvrđeno, iako je Pskov ključni štab najelitnijeg ruskog vazduhoplovstva. Ruski opozicioni list "Pskovska gubernija" objavio je da je "oko 60 vojnika iz Pskova odbilo je da ratuje na ukrajinskoj teritoriji".

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Ruska vojska odbija poslušnost

To je poslednji u nizu slučajeva u kojima su ruske trupe odbile da se povinuju naređenjima Vladimira Putina da ratuju u Ukrajini. Ranije je zarobljeni ruski vojnik iz Pskova Vladimir Safronov (23) ispričao ukrajinskim vlastima o problemima sa obrocima i kako su oficiri pljačkali civile.

- Hrana je loša, čuvamo je stalno. Veoma često imamo situaciju da se obrok za jednu osobu deli na dvoje. Uglavnom jedemo ono što nađemo po kućama. Mnogo je pljački, lično sam video. To uglavnom rade stariji vodniki i komandant. Video sam civile koji su se krili, ljude koji nisu mogli da se evakuišu, koji su živeli u stalnom strahu. Bilo mi je strašno žao da ih vidim takve - rekao je on.

Raniji izveštaji su rekli da su elitne specijalne snage OMON iz Kakasije takođe odbile da se bore. U drugom slučaju, vojnici iz Južne Osetije navodno su se vratili svojim kućama peške nakon što su odbili da učestvuju u ratu u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (9)

Loading
Miki

07.04.2022 18:03

Sto je babi bilo milo to joj se i snilo.mozete zamisliti Slobodna dalmacija pise...Oni pojma nemaju sta je Rusija, a da elitna jedinica odbila poslusnost?!

Odgovori 26 2
Бејбе

07.04.2022 22:06

@Miki - Таман тако 😁😉

Nada

08.04.2022 13:36

@Miki - Miki to ti je isto kao sto srbi u Hrvatskoj nisu htjeli ratovati protiv Hrvata pa ih cetnici i juovojska ubijali ili stitili kao zive zidove,tako bi radio i Putin ali znas ima hrabrog i pametnog naroda sa srcem i dusom ,a ne smo ubica ,zlocinaca punih mrznje,ne sto mrze ukrajince ti mrze i sebe i sve oko sebe,ima mnogo hrabrih rusa koji znadu sta ih ceka ako odbiju naredenje ali ipak nece ubijat djecu i neduzne civile,jer rusi ne ratuju kao vojska protiv vojske kao sto se vidi to su ubice i zlocinci koji unistavaju i ubijaju sve pred sobom

Tatar

07.04.2022 20:41

I onda je mrmot zapakovao čokoladu 😴 mogli ste nešto kreativnije da smislite

Odgovori 27 2