NE PRIZNAJEMO LAŽNU DRŽAVU KOSOVO! Španija ostaje dosledna, oglasilo se ministarstvo spoljnih poslova nakon mogućnosti da Priština uđe u NATO!

Autor:

Svet

02.04.2022

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija ostaje pri svom stavu o nepriznavanju jednostrane deklaracije o nezavisnosti koju je Priština usvojila 2008. godine, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Španije.

NE PRIZNAJEMO LAŽNU DRŽAVU KOSOVO! Španija ostaje dosledna, oglasilo se ministarstvo spoljnih poslova nakon mogućnosti da Priština uđe u NATO!

Foto: pixabay.com

Iz tog ministarstva je stigao odgovor povodom pitanja o stavovima Španije u vezi sa težnjama takozvanog Kosova da postane član NATO po ubrzanoj proceduri, kao i zbog sve češćih izjava pojedinih evropskih i američkih zvaničnika u kojima se traži da tzv. Kosovo priznaju one članice EU koje ga ne priznaju.

- Mi branimo potrebu da se pitanje teritorije (tzv.) Kosova reši dijalogom Beograda i Prištine - naveli su iz Ministarstva spoljnih poslova Španije.

Kako su naglasili, zvezdica stavljena uz naziv Kosova je oznaka koja ne prejudicira stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala u više navrata poslednjih nedelja poručivala je da je vreme da lažnu državu Kosovo prizna pet država EU koje to nisu učinile, kao i da pristupi NATO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading