Jedan izvršio SAMOUBISTVO zbog problema sa tenkovima, drugog PREGAZILI sopstveni vojnici! Bizarne smrti RUSKIH GENERALA u Ukrajini!

Autor:

Svet

27.03.2022

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapovednik 13. tenkovskog puka u sklopu 4. tenkovske divizije Rusije navodno pucao u sebe zbog teške situacije s vojnom tehnikom.

Jedan izvršio SAMOUBISTVO zbog problema sa tenkovima, drugog PREGAZILI sopstveni vojnici! Bizarne smrti RUSKIH GENERALA u Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Ministarstvo obrane Ukrajine saopštilo je da je neimenovani zapovednik 13. tenkovskog puka u sklopu 4. tenkovske divizije Ruske Federacije pucao u sebe zbog teške situacije s vojnom tehnikom, odnosno nakon što je saznao u kakvom su stanju tenkovi u jediničnim rezervama.

Moskovske snage se bore s loše održavanim vojnim vozilima i suočavaju se sve masovnije s problemom nemogućnosti popravka opreme nakon što se ona dekonzervira iz skladišta, piše Blic.

Zapovednik je navodno izvršio samoubistvo nakon spoznaje da je samo jedan od 10 tenkova iz njegove rezerve operativan, što govori da ih je čak devet bilo borbeno neupotrebljivo. Ako je vest o njegovom samoubistvu istinita, predstavljala bi još jedan crni dodatak na dugačkom nizu ruskih gubitaka među visoko rangiranim zapovednicima u Ukrajini.

 

 

Zapovednik pregažen tenkom

Još jedan visoki ruski zvaničnik, koji je navodno ubijen od vlastite vojske, zapovednik je 37. motorizovane pešačke brigade pukovnik Jurij Medvedev. On je navodno pregažen tenkom kojim je upravljao njegov vojnik, pri čemu su mu stradale noge.

Da li je reč o nesrećnom slučaju ili o pobuni ruskih vojnika nije poznato, baš kao ni da li je pukovnik Medvedev još živ ili je, kako se tvrdi, preminuo u bolnici.

Otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu 24. februara poginulo je čak sedam generala. Takođe, do 26. marta Kremlj je izgubio ukupno 1.891 tenk, oklopno vozilo ili kamion, na osnovu vizuelne procene. Od toga je 939 vozila uništeno, 35 je oštećeno, 229 je napušteno, a 688 zarobljeno od strane ukrajinskih vojnika.

Više o ratu u Ukrajini čitajte na našem blogu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading