NASTAVLJAJU DA SE BOMBARDUJU SANKCIJAMA: Rusija uvela lične sankcije BAJDENU

Autor:

Svet

15.03.2022

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je uvela lične sankcije protiv američkog predsednika Bajdena

NASTAVLJAJU DA SE BOMBARDUJU SANKCIJAMA: Rusija uvela lične sankcije BAJDENU

Foto: Tanjug/AP

Bajden uputio jezivo upozorenje svojim građanima

Kao odgovor na niz sankcija bez presedana kojima se, između ostalog, zabranjuje ulazak u Sjedinjene Države visokim zvaničnicima Ruske Federacije, od 15. marta u ruski "stop list" uključeni su predsednik Džo Bajden, državni sekretar Entoni Blinken, sekretar odbrane L. Ostin i predsedavajući Združenog generalštaba Mark Mili, kao i brojni šefovi odeljenja i poznate američke ličnosti.

Rusija je 24. februara pokrenula vojnu operaciju demilitarizacije i denazifikacije Ukrajina. Oružane snage kažu da štrajkuju samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe. Ima žrtava na obe strane.

 

 

Rusija je uvela lične sankcije protiv američkog predsednika Džoa Bajdena, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Nakon toga, mnoge zapadne zemlje najavile su velike sankcije Rusiji, pre svega protiv bankarskog sektora i snabdevanja visokotehnoloških proizvoda. Pored toga, mnogi brendovi su najavili prekid rada u zemlji.

Kremlj je ove mere nazvao ekonomskim ratom, koji se još uvek nije dogodio. Vlasti su istovremeno naglasile da su spremne za takav razvoj događaja i da će nastaviti da ispunjavaju socijalne obaveze. Hartije od vrednosti preduzima mere za stabilizaciju situacije na deviznom tržištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading