Besmislice o ruskom napadu na Njujork

Autor:

Svet

15.03.2022

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da Rusija priprema napad na mesto Njujork u Ukrajini, što se ispostavilo kao netačno.

Besmislice o ruskom napadu na Njujork

Foto: Tanjug/AP

Na portalu Republika objavljen je tekst u kojem je navedeno da Rusi udaraju na Njujork, ali u naslovu nije navedena informacija da je reč o mestu u Ukrajini, a ne o metropoli u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema informacijama koje je objavio portal "Ukrajinska pravda", nema izveštaja od tome da su gradovi Avdejevka i Marinka "pali", te da je na meti napada bio i ukrajinski Njujork, što je pisalo u prvobitnom tekstu na našem portalu.

Izveštaji o "curenju planova Moske" takođe ne postoje. Reč je o komentaru i poretpostavci u objavi na Tviteru, u kojoj nisu priloženi nikakvi validni dokazi koji bi takvu tvrdnju potkrepili.

Zbog svega navedenog, portal Raskrinkavanje.ba je prvobitni tekst, ocenilo kao dezinformaciju i klikbejt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
fefe

16.03.2022 05:42

pih, ja reko onaj NY

Djordje

16.03.2022 10:52

Volite senzaciju, volite da obmanjujete citaoce?! Jeftino i jadno! Dokaz da gubite citaoce zbog mnogobrojnih lazi i pro zapadne propagande! Prredpostavljam da vas dobro placaju?'