RAT BI MOGAO DA TRAJE I GODINAMA: Džonsonov zamenik poslao zastrašujuću poruku, rešen da osujeti Putinove planove u Ukrajini

Autor:

Svet

06.03.2022

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodao je da njihov posao neće biti gotov za nekoliko dana.

RAT BI MOGAO DA TRAJE I GODINAMA: Džonsonov zamenik poslao zastrašujuću poruku, rešen da osujeti Putinove planove u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

Dominik Rab, zamenik britanskog premijera Borisa Džonsona, rekao je da bi sukobi u Ukrajini mogli da traju nekoliko meseci ili godina.

On je rekao da će zapadni saveznici morati da pokažu "stratešku izdržljivost" kako bi osigurali neuspeh ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Misija koju delimo sa našim saveznicima je da osiguramo da Putin ne uspe u Ukrajini, a za to će biti potrebno određeno vreme. Govorimo o mesecima, ako ne i godinama. Zbog toga moramo da pokažemo određenu stratešku izdržljivost, jer naš posao neće biti gotov za nekoliko dana - predočio je Rab u intervjuu za Sky news, prenosi Telegraf.rs.

Rab je dodao da misli da su "NATO i zemlje centralne i istočne Evrope apsolutno odlučni i mi ćemo ih podržati do kraja".

On je takođe ponovo odbacio nametanje zone zabrane letova iznad Ukrajine, rekavši da bi to dovelo do "masovne eskalacije" i da bi se uključilo u narativ ruskog predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading