REKAO SAM MU DA ĆEMO UDARITI NA MOSKVU: Snimljen razgovor Trampa i poznatog golfera, bivši predsednik govorio o "svom prijatelju Putinu"

Autor:

Svet

05.03.2022

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovio je svoju tvrdnju da Putin nije izvršio invaziju na Ukrajinu dok je on bio predsednik jer je "znao da ne može".

REKAO SAM MU DA ĆEMO UDARITI NA MOSKVU: Snimljen razgovor Trampa i poznatog golfera, bivši predsednik govorio o "svom prijatelju Putinu"

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp i dalje izaziva kontroverze u SAD

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp pričao je u telefonskom razgovoru koji je u četvrtak vodio sa golferom Džonom Dejlijem o nuklearnom oružju i pretnjama ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, piše Businessinsider.com.

- Svi govore: "On je nuklearna sila". Kao da ga se svi boje - rekao je Tramp o Putinu u razgovoru koji je Dejli stavio na spikerfon na jednom turniru u Kaliforniji.

Slučajni prolaznik je snimio Dejlija i ostatak razgovora.

- Znaš, on je bio moj prijatelj. Sjajno sam se slagao sa njim. Kažem: "Vladimire, ako ti to uradiš, mi ćemo na Moskvu". Rekao sam mu: "Napašćemo Moskvu" - nastavio je Tramp.

Dok su Tramp i Dejli prividno mislili na trenutnu rusku invaziju na Ukrajinu, nejasno je na šta je Tramp aludirao u vezi sa svojim razgovorom sa Putinom dok je bio na vlasti.

- Rekao sam: "Napašćemo Moskvu". I on mi je na neki način verovao, pet odsto, 10 odsto. To je sve što vam treba - dodao je bivši predsednik SAD-a, prenosi Telegraf.rs.

"Nije izvršio invaziju jer je znao da ne može"

Trampova predsednička kancelarija nije odgovorila na Insajderov zahtev za komentar. Insajder je potvrdio datum i lokaciju snimka preko učesnika turnira koji ga je snimio i poslao snimak na Instagram nalog No Pops Golf.

Tramp je takođe ponovio svoju tvrdnju da Putin nije izvršio invaziju na Ukrajinu dok je on bio predsednik jer je "znao da ne može".

- Nikada to nije uradio u moje vreme, Džone, znaš - rekao je Tramp.

Džon Bolton, Trampov bivši savetnik za nacionalnu bezbednost, rekao je u petak da Putin čeka na invaziju do Trampovog drugog mandata jer veruje da će Tramp povući SAD iz NATO-a.

- Smešno je kako ni vama Si nije smetao - rekao je Dejli, misleći na kineskog predsednika.

- Ne, Si mi nije smetao. Rekao sam mu istu stvar. To će biti sledeće. To će biti sledeće. Tajvan će biti sledeći. Nećete imati nikakve kompjuterske čipove. Oduvaće ih sa lica zemlje - odgovorio je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Karpati

05.03.2022 19:40

Tramp trba da preuzme ulogu pregovaraca.Sigurno da bi to uspesno odradio jer misli samo na ekonomiju.

Karpati

05.03.2022 19:40

Tramp trba da preuzme ulogu pregovaraca.Sigurno da bi to uspesno odradio jer misli samo na ekonomiju.

Marko

06.03.2022 07:02

SILA NA SILU RESENJE AMERI NIKADA NEBI DOBILI SAMI RAT PROTIV RUSA...

Odgovori 12 1
Ala

06.03.2022 14:25

Koliko je ovo smesno, prvo Kinda proizvodi sve svoje u vezi kompjutera i telefona ima i svoj internet, a Rusija, Tramp nije svestan sta prica.....