ZELENSKI JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU: Predsednik Ukrajine na meti ruskih atentatora

Autor:

Svet

04.03.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Volodimir Zelenski je primarna meta Vagner grupe koja operiše u Ukrajini.

ZELENSKI JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU: Predsednik Ukrajine na meti ruskih atentatora

Foto: printskrin

Atentatori su pokušali da ubiju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog najmanje tri puta od kada je Rusija napala njegovu zemlju prošle nedelje, navodi se u novom izveštaju. Poslednji pokušaj ubistva je sprečen kada su nepoznati izvori dostavili informacije Ukrajini o dve odvojene plaćeničke grupe koje su planirale da izvrše napade, piše londonski Tajms.

- Mogu da kažem da smo dobili informacije od ruske Federalne službe bezbednosti, koja ne želi da učestvuje u ovom ratu. Iza dva pokušaja stajala je grupa Vagner, koju podržava Kremlj - rekao je ukrajinski sekretar za nacionalnu bezbednost i odbranu lokalnim TV stanicama. 

Da su uspeli, Moskva bi mogla da negira direktnu umešanost u ubistvo.

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski

- Oni su ušli tamo sa misijom veoma visokog profila, odsecanje glave šefa države je ogromna misija. Ovo bi bila možda njihova najveća misija do sada. To bi imalo veliki uticaj na rat - rekao je diplomatski izvor za novine.

U Kijevu još uvek ima više od 400 članova Vagner grupe, nakon što su se njeni članovi infiltrirali u Ukrajinu sa "listom za odstrel" koja se sastoji od 24 zvaničnika čija bi smrt izazvala haos u ukrajinskoj vladi, rekli su izvori Tajmsu.

Volodimir Zelenski  je takođe izbegao pokušaj atentata u subotu na periferiji Kijeva kada je grupa čečenskih ubica osujećena pre nego što su uspeli da dođu do predsednika. Na početku sukoba prošle nedelje, SAD su ponudile da evakuišu Zelenskog iz Kijeva dok se opsada odvijala, ali je on odbio.

- Borba je ovde. Treba mi municija, a ne vožnja - rekao je on.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Dramaturg

04.03.2022 11:27

Bolje bi ti bilo da prestanes da slusas amerikance i da mislis na svoj narod. Baćuške da hoce da te ubiju ti bi vec bio kod boga na ispovest za sve zlocine koje si pocinio.

Odgovori 60 6
Jovan

04.03.2022 17:32

Mozak mu je ko paukovo mudo

Dr

04.03.2022 18:18

Ovo je priča za malu decu! Naivni i totalno glup pokušaj unošenje podele, nepoverenja i sumnje u rad ruske FSB. To je kreirao neko sa dve zakržljale vijuge.

Slaven

04.03.2022 21:20

Sve same lazi.Kako bi to izgledalo?Smesna prica za glupe.