PUTIN JE HTEO DA NAS NATERA NA KAPITULACIJU! Kijev objasnio zašto su odbijeni pregovori sa Rusijom!

Autor: Republika

Svet

26.02.2022

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske vlasti objasnije su zbog čega su odbile da sednu za pregovarački sto sa Rusijom, koja je prethodno ponudila pregovore.

PUTIN JE HTEO DA NAS NATERA NA KAPITULACIJU! Kijev objasnio zašto su odbijeni pregovori sa Rusijom!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Rusija je tokom subote u jednom trenutku prekinula operaciju na zahtev predsednika Vladimira Putina, ali je ta odluka ubrzo povučena.

Kijev je odbio pregovore sa Rusijom jer uslove koje je Moskva ponudila nisu bili prihvatljivi za Ukrajinu, izjavio je savetnik ukrajinskog predsednika Aleksej Arestovič.

- Upravo sam saznao da je Ukrajina odbila pregovore jer uslovi nisu bili prihvatljivi. Moskva je pokušala da nas natera na kapitulaciju. Mi smo signalizirali da je postizanje mira moguće samo na uslovima Kijeva, a ne Moskve - rekao je on.

Upitan kakve je konkretno uslova iznela Moskve, Arestovič nije želeo da odgovori.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je ruski lider Vladimir Putin u iščekivanju pregovora koji je trebalo da se održe u Minsku, naredio da se obustave napadi, ali su oni potom nastavljeni budući da je Ukrajina odbila da učestvuje u njima.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u BLOGU UŽIVO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading