"OPROSTITE SE OD DECE, MAJKI I SUPRUGA"! Stravične slike mobilizacije u Ukrajini! LJUDE IZVLAČE IZ VOZILA DOK POKUŠAVAJU DA BEŽE, ŽENE ŠAMARAJU! (FOTO)

Autor:

Svet

25.02.2022

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična priča Ukrajinca koji je jutros peške stigao do Poljske.

"OPROSTITE SE OD DECE, MAJKI I SUPRUGA"! Stravične slike mobilizacije u Ukrajini! LJUDE IZVLAČE IZ VOZILA DOK POKUŠAVAJU DA BEŽE, ŽENE ŠAMARAJU! (FOTO)

Foto: printskrin

- Upravo sam stigao do Poljske. Bilo je to pakleno dvadesetčasovno putovanje usred zime sa hiljadama izbeglica. Video sam neke strašne stvari! - svedoči jedan Ukrajinac koji je u pokušaju da napusti ratom zahvaćenu Ukrajinu 24 sata pešačio do granice sa Poljskom.

 

Nesrećni čovek u svojoj ispovesti navodi kako je na tom putu svedočio mnogim potresnim scenama.

 

- Usput su parkirani automobili, mnogi su ostali bez goriva. Neka vozila su napuštena, njihovi vlasnici su pobegli, spasavajući živu glavu. Ukrajinski vojnici zaustavljali su automobile i autobuse i izvlačili svakog muškarca od 18 do 60 godina za regrutaciju u ukrajinsku vojsku. Na jednom mestu komesar je vikao: "Oprostite se od ćerki, majki i devojaka, morate se vratiti i boriti se protiv ruskog osvajača!"

 

Žena je vrištala da vojska poštedi njenog muža od regrutacije. Jedan vojnik ju je ošamario i odveo joj muža.

 

Situacija je zaista očajna, kaže Ukrajinac.

- Sprijateljio sam se sa 24-godišnjakom po imenu Maks koji je izvučen iz kolone dok je razgovarao sa nama. Imao sam vremena da uzmem njegov broj pre regrutacije. Nikada neću zaboraviti njegov izraz lica. Otišao je u neverici, sa smeškom.

 

Ukrajinac navodi kako je usput sretao iznemoglu decu i starce koji su se zaputili na 80 kilometara dalek put.

 

- Mališani su teško hodali. Mnogi su bili primorani da pešače, iako nisu znali ni šta se dešava. Ovo je bila najduža i najgora noć u mom životu. Inače, trenutno sam u Poljskoj, gde nas je odbor za dobrodošlicu dočekao sa čajem. Bio je to neverovatan čaj.

Čovek je objavio fotografiju poslednjeg pogleda na Ukrajinu pre ulaska u Poljsku.

Više o stanju u Ukrajini pročitajte na blogu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

25.02.2022 12:15

Kukavice bedne što bezite

Odgovori 4 14