PUTINOVA PORUKA UKRAJINSKOM NARODU: Vaši dedovi nisu se borili protiv nacista da bi neonacisti vodili Kijev! OVO SMO URADILI DA ZAŠTITIMO RUSIJU!

Autor:

Svet

24.02.2022

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin se u svom govoru rano jutros posebno obratio građanima Ukrajine i pozvao ih da odnose s Rusijom grade samostalno.

PUTINOVA PORUKA UKRAJINSKOM NARODU: Vaši dedovi nisu se borili protiv nacista da bi neonacisti vodili Kijev! OVO SMO URADILI DA ZAŠTITIMO RUSIJU!

Foto: Tanjug/AP

Putin poslao nikad jasniju poruku neprijatelju

- Rusija je 2014.godine morala da zaštiti građane Krima i Sevastopolja od onih koje vi sami zovete „naci". Krimljane i Sevastopoljci su napravili svoj izbor - da budu sa svojom istorijskom domovinom, s Rusijom, i mi smo to podržali. Ponavljam, jednostno nismo mogli da postupimo drukčije. Današnji događaji nisu povezani sa željom da se zadire u interese Ukrajine i ukrajinskog naroda, oni su povezani sa zaštitom same Rusije od onih koji su Ukrajinu uzeli za taoca i pokušavaju da je iskoriste protiv naše zemlje i njenog naroda - rekao je Putin.

- Ponavljam, naši postupci su samozaštita od pretnji koje nam stvaraju i od još veće nesreće od one koja se danas dešava.Ma koliko teško bilo, molim vas da to shvatite i pozivam vas na saradnju da bismo što pre okrenuli ovu tragičnu stranicu i zajedno krenuli napred, da nikom ne dozvolimo da se meša u naše poslove, u naše odnose, nego da ih gradimo samostalno, tako da to stvori neophodne uslove za prevazilaženje svih problema i, bez obzira na postojanje državnih granica, jača nas iznutra kao jedinstvenu celinu. Ja verujem u upravo takvu našu budućnost - rekao je ruski predsednik.

- Vaši očevi, dedovi i pradedovi nisu se zbog toga borili protiv nacista, branili našu zajedničku domovinu da bi današnji neonacisti osvojili vlast u Ukrajini. Zakleli ste se na vernost ukrajinskom narodu, a ne antinarodnoj hunti koja pljačka Ukrajinu i iživljava se nad samim narodom. Ne ispunjavajte njena kriminalna naređenja. Pozivam vas da odmah položite oružje i idete kući. Obajsniću: vojnici ukrajinske armije koja ispune ovaj zahtev mogu neometano da napuste zonu borbenih dejstava i da se vrate svojim porodicama - poručio je Putin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading