POVLAČIMO SE! Vest iz Ruske Federacije odjeknula svetom!

Autor: Republika

Svet

15.02.2022

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o povlačenju dela snaga sa granice ka Ukrajini zapadni mediji su okarakterisali kao povlačenje Rusije u trenutku ekstremno napetih odnosa sa NATO i SAD.

POVLAČIMO SE! Vest iz Ruske Federacije odjeknula svetom!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin najavio veleobrt

Rusija će da povuće deo trupa koji je bio pozicioniran u blizini granice sa Ukrajinom, vest je koja je odjeknula svetom samo nekoliko sati nakon što su Sjedinjene Američke Države objavile kako je izvazija na bivšu republiku SSSR spremna za sutra, 16. februara.  

Kako je saopšteno iz ruskog ministarstva odbrane, trupe, koje su bile u blizini granice vraćaju se u baze, nakon što su završile vojne vežbe, čime je ispunjeno ono što je Moskva tvrdila od početka kada su na njen račun stizale kritike da je pripremila trupe za rat.   

Ipak, kako navodi Interfaks, brojne vojne vežbe širom zemlje i dalje su u toku, prenosi Blic. 

- Jedinice Južnog i Zapadnog vojnog okruga, koje su izvršile svoje misije, ukrcavaju se u vozove i kamione i kasnije danas krenuće ka svojim garnizonima. Neke jedinice će se pridružiti vojnim konvojima i izvodiće samohodne marševe - rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Zapad i Kijev poslednjih dana konstantno ponavljaju upozorenje o potencijalnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov ovakve tvrdnje više puta okarakterisao kao “prazne i neosnovane”. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Nikola n

15.02.2022 10:48

Čestitam! Ponovo je ponizio amere i dokazao njihove laži.

Odgovori 50 5
Milorad

15.02.2022 14:23

SLAVA RUSIMA I ATAMANU PUTINU

Odgovori 10 1
niko

15.02.2022 14:43

Ma nema boljeg ptristupa ovim zlotvorima nego sto je Kim Dzong Unov! Samo pokazati zube, to je jedino sto ovi zlikovci razumeju. Putin je za njih isuvise veliki gospodin. Oni su nepismeni kauboji koji na karti sveta ne razlikuju nista.