UKRAJINA POZVALA SVOJE GRAĐANE DA HITNO NAPUSTE RUSIJU! Mnogo rizikuju oni koji to ne urade!

Autor:

Svet

23.02.2022

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine savetovalo je ukrajinskim građanima da se ''uzdrže od posete Ruskoj Federaciji“ iz bilo kog razloga.

UKRAJINA POZVALA SVOJE GRAĐANE DA HITNO NAPUSTE RUSIJU! Mnogo rizikuju oni koji to ne urade!

Foto: youtube.com/Ruptly

- Oni koji su trenutno u zemlji trebalo bi da odmah napuste njenu teritoriju, navodi se u savetu objavljenom u sredu - prenosi RT.

U saopštenju se navodi da oni koji nisu poštovali uputstva rizikuju ''znatno veće poteškoće“ da budu zaštićeni od strane Kijeva.

Ministarstvo je ranije sugerisalo da Ukrajina treba da prekine sve diplomatske odnose sa Rusijom kao odgovor na njeno priznanje dva otcepljena regiona na istoku zemlje kao suverenih država.

Rusija je u utorak naredila evakuaciju svog diplomatskog osoblja iz Ukrajine, pozivajući se na pretnje ruske ambasade.

Brojne druge nacije premestile su svoje diplomate u zapadni deo Ukrajine, navodeći rizik od vojne eskalacije između Rusije i Ukrajine.

Prošlog vikenda SAD su savetovale svoje građane u Rusiji da se pripreme za moguću evakuaciju, tvrdeći da rizikuju da postanu žrtve neodređenih ''napada'' tamo. Njena ambasada je kao razlog upozorenja navela ''medijske izvore'', ali nije jasno koje.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading