"PUTINOVA LISTA ZA ODSTREL NEPODOBNIH UKRAJINACA"! Bulažnjenu Amerikanaca nema kraja! POSLALI TOLIKO BUDALASTO PISMO U UN DA IM SE SVI SMEJU!

Autor:

Svet

21.02.2022

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage prave "popis identifikovanih Ukrajinaca koje treba ubiti ili poslati u logor" u slučaju invazije, najnovije je bulažnjenje Amerikanaca..

"PUTINOVA LISTA ZA ODSTREL NEPODOBNIH UKRAJINACA"! Bulažnjenu Amerikanaca nema kraja! POSLALI TOLIKO BUDALASTO PISMO U UN DA IM SE SVI SMEJU!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin poslao moćnu poruku Zapadu

To pokazuje navodno pismo koje su SAD poslale šefici za ljudska prava UN-a Mišel Bašele, piše Guardian.

Nedatirano pismo opisuje ponašanje Rusije u već okupiranim delovima Ukrajine i navodi da poslednje informacije sugerišu da je u planu novo nasilje koje je ranije uključivalo "ciljana ubistva, otmice/prisilne nestanke, neosnovana zadržavanja i mučenja".

U poruci američka ambasadorka pri UN-u, Šeba Kroker, upozorava da bi ruska invazija na Ukrajinu stvorila "katastrofu po pitanju ljudskih prava" te navodi da postoje verodostojne informacije da bi ruske snage mogle da 'koriste ubojite mere da rasteraju mirne demonstrante ili na neki drugi način onemoguće mirni otpor civilnog stanovništva'.

Kroker u svojem pismu kaže da se obratila UN-ovom visokom povereniku za ljudska prava zbog njegove prisutnosti u Ukrajini.

Disidenti i novinari na udaru

U pismu se još navodi da će među najverovatnijim metama biti "ruski i beloruski disidenti u egzilu u Ukrajini, novinari i antikorupcijski aktivisti te ranjiva populacija poput verskih i etničkih manjina te LGBTQ osobe".

Pismo se pojavljuje nakon poslednjih diplomatskih napora tokom kojih su Bajden i Putin načelno dogovorili sastanak dvojice vođa kako bi se deeskalirala ukrajinska kriza.

Taj korak - uslovljen odustajanjem Rusije od napada na Ukrajinu - preduzet je uz pomoć francuskog predsednika Emanuela Makrona nakon telefonskog razgovora dvaju vođa u nedelju. Format sastanka trebalo bi da bude odlučen na sastanku ministara spoljnih poslova SAD-a i Rusije, Entonija Blinkena i Sergeja Lavrova u četvrtak.

Na videlo su izašli i detalji plana američkih sankcija, a Reuters izveštava da Amerika namerava da zabrani finansijskim institucijama procesuiranje transakcija najvećih ruskih banaka dođe li do invazije. Izveštaj, koji citira tri izvora, navodi da mere imaju za cilj da naštete ruskoj ekonomiji tako što će prekinuti veze između ciljanih ruskih banaka i onih američkih koje omogućuju međunarodna plaćanja.

Iako pretnja sankcijama već lebdi u vazduhu, o planu da se prekinu veze banaka koje podupiru globalne tokove novca, nije se ranije izveštavalo, piše hrvatski Indeks.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading