MISTERIJA PUTINOVE JAHTE DUGE 82 METRA! Moćno plovilo nestalo iz luke u Nemačkoj, a svi ćute, zapadni mediji tvrde da je razlog SAMO JEDAN! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

09.02.2022

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plovilo koje navodno pripada šefu Kremlja Vladimiru Putinu bilo je na remontu u hamburškoj luci, a poslednji put je viđeno kako isplovljava ka Baltiku u trenutku napetih odnosa Moskve sa Zapadom.

MISTERIJA PUTINOVE JAHTE DUGE 82 METRA! Moćno plovilo nestalo iz luke u Nemačkoj, a svi ćute, zapadni mediji tvrde da je razlog SAMO JEDAN! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin na jednom od svojih brodova

Nemački list Kieler Nachrichten objavio je fotografiju luksuzne jahte Grejsful (Graceful u prevodu s engleskog znači graciozan), duge čak 82 metra, za koju tvrdi da je u vlasništvu ruskog predsednika Vladimira Putina, kao i da je na misteriozan način nestala iz hambruškog brodogradilišta u Nemačkoj, gde je bila usidrena poslednjih meseci. 

Tu informaciju su brže-bolje dočekali svi zapadni mediji koji su preneli kako je šef Kremlja, zabrinut za svoju "lepoticu", naredio da se ona što pre vrati u Rusku Federaciju kako bi se izbeglo da se nađe na meti sankcija iz SAD i EU.  

Kako je preneo Kieler Nachrichten, jahta Grejsful je biča usidrena uz nemačku mornaričku korvetu Emden, odakle je iznenada otplovila u baltičke vode.

- Jahta je primećena na ruti prema Rusiji, što je podstaklo nagađanja o tome da Putin zapravo pokušava da izbegne zaplenu nametnutu sankcijama koje bi mogle da uslede zbog moguće invazije Rusije na Ukrajinu - preneo je Tajms. 

 

 

Navodno Putinovo plovilo je od septembra prošle godine bilo je na obnovi u brodogradilištu Blohm+Voss, gde su mu dorađivali dva nova velika balkona, a očišćen mu je i trup i remontovani su mu motori.

Ni Blohm+Voss, koji je izgradio nemački vojni brod Bizmark, kao ni njegova matična kompanija Lürssen, nisu bili dostupni za komentar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gordana

10.02.2022 06:42

Negativna kompanja, laži, podsmeh - to divlja i na Viberu. Neko finansira nevidjenu proizvodnju takvih klipova.