PUTIN PODIGAO TRI NAJMOĆNIJA RATNA BRODA! Grmi Sredozemlje, ovo se dešava prvi put u savremenoj istoriji, SVET U ŠOKU!

Autor: Republika

Svet

09.02.2022

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri raketne krstarice projekta 1164 "Atlant", koje se smatraju najmoćnijim oružjem na vodi Ruske Federacije, ulile su novu dozu strahaa Zapadu.

PUTIN PODIGAO TRI NAJMOĆNIJA RATNA BRODA! Grmi Sredozemlje, ovo se dešava prvi put u savremenoj istoriji, SVET U ŠOKU!

Foto: Tanjug/AP, Youtube/Cavit Ege Tulça, Novosti na Pervom Kanale 1.79M subscribers

Putinova Crnomorska flota jedna je od najjačih na svetu

Ruski predsednik Vladimir Putin dao je zeleno svetlo da u Sredozemlje, prvi put u istoriji, istovremeno uplove tri najmoćnija ratna broda njegove zemlje - raketne krstarice projekta 1164 "Atlant", piše list "Izvestija", a prenosi Sputnjik. 

Reč je o krstarici "Varjag" iz Tihookeanske flote, koja se već nalazi u Sredozemnom moru, kao i "Maršal Ustinov" iz Severne flote, a njima će se uskoro pridružiti i krstarica "Moskva" - komandni brod Crnomorske flote.

Tri plovila, kojima skoro da nema ravnih u svetu, učestvovaće u vojnim vežbama u trenutku izuzetno napetih odnosa na relaciji Zapad-Moskva u vezi sa situacijom u Ukrajini, pa se najnoviji Putinov potez u Sredozemlju posmatra s izuzetnom pažnjom u čitavom svetu. Nije prošlo mnogo da zapadni mediji prenese kako "Vladimir ponovo pokazuje silu". 

Inače, krstarici "Moskva" je Mediteran dobro poznat. Od septembra 2015. do januara 2016. ona se nalazila na čelu stalne operativne grupe Ratne mornarice Rusije u istočnom delu Sredozemnog mora, štiteći bazu Hmejmim i Tartus u Siriji od napada iz vazduha.

 


Ruski mediji prenose da je glavni fokus najnovijih manevara vežbanje akcija Ratne mornarice i Vazdušno-kosmičkih snaga u cilju zaštite nacionalnih interesa Rusije u vodama širom sveta, kao i borba protiv vojnih pretnji s mora.

 

U vežbama učestvuje više od 140 ratnih brodova i brodova logistike, više od 60 letelica, 1.000 jedinica vojne tehnike i 10.000 vojnika.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Darko

09.02.2022 17:51

Opet palimo sirotinju raju?

the zika

11.02.2022 03:58

@Darko - nista gluplje od napaljenih rusofila