BAJDENOV UDAR! Predsednik SAD zbog Putina diže avione, brodove i vojnike, ISTOK EVROPE POSTAJE AMERIČKA BAZA, ORUŽJE NAGOTOVS!

Autor: Republika

Svet

24.01.2022

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki list Njujork tajms obelodanio je pakleni plan administracije SAD kojim ta sila namerava da natera Putina da odstupi od čvrstog stava prema Ukrajini.

BAJDENOV UDAR! Predsednik SAD zbog Putina diže avione, brodove i vojnike, ISTOK EVROPE POSTAJE AMERIČKA BAZA, ORUŽJE NAGOTOVS!

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden spreman da ozbiljno udari na Putina

Američki predsednik Džo Bajden spreman je da zbog sve napetije situacije s Ruskom Federacijom i njenim predsednikom Vladimirom Putinom oko Ukrajine u Evropu pošalje nikad moćnije vojne snage, među kojima i brodove i avione.

To je obelodanio američki list Njujork tajms, pozivajući se na neimenovani izvor iz administracije šefa SAD, navodeći kako je predsedniku te zemlje strpljenje na izmaku zbog stanja kakvo nije viđeno od završetka Hladnog rata

Prema podacima lista, u subotu su visoki zvaničnici Pentagona predstavili Bajdenu nekoliko opcija reagovanja. Između ostalog, kako navodi Sputnjik, među njima je i slanje od 1.000-5.000 vojnika u države istočne Evrope uz mogućnost „desetostrukog uvećanja“ njihovog broja u slučaju pogoršanja situacije.

Bivši i aktivni pripadnici vojske su saopštili da su u opciji snage PVO, artiljerija, inžinjerijske snage i logistika.

Kako su saopštili „Njujork tajmsu“ anonimni izvori, Bajden bi mogao da donese odluku već ove nedelje.

- U tom slučaju, deo vojnika bi bio prebačen iz SAD, a ostali iz drugih delova Evrope. Za sada nijedna iz razmatranih opcija ne predviđa slanje trupa u Ukrajinu - otkirli su izvori Njujork tajmsa.  

Predstavnici administracije su izrazili mišljenje da Putin želi da izbegne taj korak SAD, zbog čega se očekuje da bi eventualnim "povlačenjem" ruskog lidera iz aktuelne krizne situacije, taj scenario američke administracije mogao da bude izbegnut. 

Podsetimo, Zapad uporno već nedeljama optužuje Rusiju da priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva to negira i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Маркони

24.01.2022 08:29

Шта та сенилна будала замишља...да ће Путин да устукне...грдно се вара...може да их почисти само ако покушају нешто

Odgovori 24 2