NEMAČKI UDAR NA PUTINA! Šolc posle napada da je poslušnik Kremlja, morao da dokaže lojanost AMERICI I NATO!

Autor: Republika

Svet

28.01.2022

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U trenutku sve napetijih odnosa Zapada i Moskve iz Nemačke je proteran ruski diplomata koji je optužen za špijunažu i to u vezi sa razvojem evropske rakete-nosača „Arian“.

NEMAČKI UDAR NA PUTINA! Šolc posle napada da je poslušnik Kremlja, morao da dokaže lojanost AMERICI I NATO!

Foto: Tanjug/AP

Olaf Šolc udario na Vladimira Putina

Vlada Nemačke predvođena kancelarom Olafom Šolcom proterala je iz zemlje službenika ruskog konzulata u Minhenu zbog sumnje da se bavio špijunažom.

To je obelodanio nemački list "Špigl", a prenosi Sputnjik, što se dešava baš u trenutku izuzetno napetih odnosa na relaciji Zapad-Moskva. Pritom, Nemačka je već danima u zapadnim krugovima, posebno onim povezanim sa SAD i NATO, etiketirana kao zemlja koja tokom udruženih "udara" na Rusku Federaciju i na njenog predsednika Vladimira Putina poslednjih nedelja, nije stala na stranu saveznika. U pojedinim listovima je vlada u Berlinu čak nazvana i poslušničkom i koristoljubivom, budući da navodno ne želi da otvoreno napadne Moskvu zbog želje da sa njom i dalje ostvaruje odnose saradnje, posebno u energetskom sektoru.        

Špigl, međutim, nije komentarisao te navode, već je preneo vest o proterivanju diplomate.   

- Zaposleni u konzulatu u Minhenu proglašen je za personu non grata - navodi se u članku.

Kako je precizirano, diplomata je navodno bio službenik ruske Spoljne obaveštajne službe. Ističe se da je uhapšen u okviru istrage protiv Rusa Ilnura N. koji je radio na jednom od nemačkih univerziteta, a za čije hapšenje se saznalo prošle godine. Ove sedmice je saopšteno da je Savezno tužilaštvo Nemačke podiglo optužnicu protiv Ilnura N. zbog špijunaže u korist Rusije.

Prema navodima tužilaštva, najkasnije u jesen 2019. Ilnura N. je vrbovala ruska Spoljna obaveštajna služba. Berlin tvrdi da su rusku službu zanimali podaci o razvoju evropske rakete-nosača „Arian“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading