PUTIN ODBRUSIO ZAPADU ZBOG SLUČAJA ASANŽ: Ovako se vi odnosite prema slobodi medija i novinarima, žestoka reakcija i Zaharove: BRUKA I SRAMOTA!

Autor: Republika

Svet

10.12.2021

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska Federacija osudila je dvostruke aršine Zapada buduući da SAD uporno traže Džulijana Asanža koji je kao istraživački novinar obelodanio neke od najvećih američkih afera.

PUTIN ODBRUSIO ZAPADU ZBOG SLUČAJA ASANŽ: Ovako se vi odnosite prema slobodi medija i novinarima, žestoka reakcija i Zaharove: BRUKA I SRAMOTA!

Foto: Tanjug/AP

Ruska Federacija predvođena predsednikom Vladimirom Putinom žestoko je reagovala zbog odluke Vrhovnog suda Velike Britanije da se američkoj vladi omogući apelacija na odluku o mogućem izručenju osnivača Vikiliksa, Džulijana Asanža, Sjedinjenim Američkim Državama, što je, kako analitičari ističu početak upravo tog procesa.  

Ruska strana je tu odluku nazvala sramotnom i oplela po Zapadu zbog načina na koji se oni ophode prema novinarima i slobodi medija, a drugima drže pridike o tome. 

- Ova sramna odluka je deo političkog procesa koji se vodi protiv jednog novinara i javne figure i predstavlja jasnu manifestaciju kanibalističkog pogleda na svet anglosaksonskog tandema - napisala je na svom nalogu na Telegramu Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova. 

Podsetimo, SAD traže Asanža zbog optužbi za izdaju i špijunažu, a Britanija je dosad odbijala da ga izruči iz straha da bi on u tom slučaju mogao da izvrši samoubistvo, budući da mu je zdravstveno stanje ionako poljuljano.    

Inače, odluka koju je Vrhovni sud Britanije doneo danas, takođe može da ide na apelaciju i da se ponovo razmatra.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan Kukic

10.12.2021 22:00

ma a kakvom zapadu i demokratiji govorimo da je to tacno zasto u 22 veku ima i dalje okupiranih zemaj od zapaadnih varvara i niko nesme da pisse istinu Asanz otkrio kriminalce i sad treba da odgovara bruka

Odgovori 15 0