RAT SA PUTINOM BI BIO SAMOUBISTVO: Bivša oficirka američkih snaga upozorila sunarodnike da niko nije dobio rat protiv Rusije na ruskom tlu

Autor: Republika

Svet

01.12.2021

15:03

Bivši oficir američke Odbrambene obaveštajne agencije (DIA) Rebeka Kofler upozorava da bi rat SAD protiv Rusije (zbog Ukrajine) imao katastrofalne posledice i da u njemu nije moguće pobediti.

RAT SA PUTINOM BI BIO SAMOUBISTVO: Bivša oficirka američkih snaga upozorila sunarodnike da niko nije dobio rat protiv Rusije na ruskom tlu

Tanjug/AP,Youtube/Telekanal Zvezda, Minoboronы Rossii

Vladimir Putin poslao jasnu poruku NATO i saveznicima

- Ako mislite da su dva biliona dolara i 6.000 američkih života visoka cena za dvadesetogodišnji angažman u Avganistanu, i to bez pobede, još niste videli ništa. Američki troškovi i gubici u ratu sa nuklearnom Rusijom bili bi katastrofalni. U takvom ratu nema pobede i nije vredan žrtvovanja američkih života - ističe Koflerova za televizijsku mrežu “Fox”.

Koflerova je stručnjak za rusku doktrinu i strategiju i učestvovala je u desetinama vojnih vežbi koje su simulirale sukob SAD i Rusije.

Ona je ozbiljno zabrinuta zbog visokog rizika od ulaska SAD u rat protiv Rusije zbog Ukrajine.

Prema njenom mišljenju, Amerika bi se trebala fokusirati na svoje interese i prestati da se petlja u problematične odnose zemalja na drugom kontinentu.

Koflerova kritikuje stavove pojedinih vašingtonskih stručnjaka jer daju savete koji nisu zasnovani na realnostii. Tako neki od njih zagovaraju ubrzano primanje Ukrajine u NATO, što bi, prema njima, garantovalo bezbednost te zemlje jer bi tada SAD i NATO imali obavezu da uđu u sukob u ime Kijeva.

Drugi pozivaju na raspoređivanje snaga kod ruske granice.

Koflerova, međutim, podseća da niko nije mogao dobiti rat sa Rusijom na ruskom tlu. “To su shvatili i Napoleon i Hitler, čije su vojske uništene u tim pohodima”, navodi ona.

Ona objašnjava da Rusi imaju poseban odnos prema Ukrajini.

- To je nešto što Moskva smatra pitanjem nacionalnog opstanka. Upravo taj mentalitet je u korenu Putinovih postupaka i politike, poput prisajedinjenja Krima - navodi Koflerova.

youtube.com/printscreen

Ruski S 400

Prebacivanje američkih vojnika u rusko dvorište, upozorava ona, Rusi bi protumačili kao uvod u američku akciju protiv Rusije, ističe Koflerova za “Fox”.

- Samo prisustvo američkih snaga tako blizu sukoba povećalo bi pritisak na Vašington, koji je upravo isteran iz Avganistana, da interveniše ‘u ime Ukrajine’, što bi podstaklo Moskvu da aktivira preventivni ‘samoodbrambeni’ odgovor, ciljajući SAD napadom kibernetičkog i svemirskog oružja - predviđa ona.

Koflerova smatra da je, nedavnom ruskom probom protivsatelitskog raketnog udara, Putin pokazao sposobnost da uništi i ošteti američke satelite, na koje se SAD oslanjaju ne samo za ratna pitanja, već i za bezbrojne civilne svrhe.

- Da li je Ukrajina među američkim vitalnim bezbednosnim interesima? Da li su američka bezbednost, teritorijalni integritet i dugoročno preživljavanje čak i izdaleka zavisni od Ukrajine? Odgovor na oba pitanja je odlučno  ne! - ističe bivši oficir DIA Rebeka Kofler.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
zora

01.12.2021 16:54

Posteno,bez uvijanja i dokaza kako su oni jaci. Doslo vreme da zene bolje razmisljaju od muskaraca. Praznoglavci, u misiju rupu.