SZO SABOTIRA RUSKU VAKCINU? Obustavljen postupak za hitno odobravanje Sputnjika V!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.10.2021

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je postupak za hitno odobravanje za upotrebu ruske vakcine Sputnik-V obustavljen, jer nedostaje određeni broj podataka i usaglašenost pravnih procedura.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Iz SZO je izražena nada da će postojeći nedostaci "uskoro biti otklonjeni".

- Skoro svakodnevno radimo sa Ministarstvom zdravstva Rusije na rešavanju preostalih pitanja koja treba da ispuni Ruski fond za direktna ulaganja - izjavila je Marijanđela Simao, pomoćnica generalnog direktora SZO za pristup lekovima i zdravstvenim proizvodima, prenosi Rojters.

Simao je potvrdila da će SZO ponovo otvoriti slučaj, proceniti dostavljene podatke i nastaviti inspekcije proizvodnih kapaciteta u Rusiji čak iako dosije bude "još uvek nepotpun".

- Svi podnesci koje imamo, obrađuju se na isti način - rekla je ona, ali nije precizirala rok kada bi mogao biti dovršen proces odobravanja ruske vakcine za ulazak na listu anti-kovid vakcina dozvoljenih za upotrebu.

Ruski ministar zdravstva Mihail Muraško je ranije ovog meseca rekao da su sve prepreke za registraciju Sputnjik V vakcine kod SZO otklonjene i da preostaje samo još nekoliko koraka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading