DRAMATIČNO, BAJDEN POSLAO BOMBARDERE NA RUSIJU! Moćni B-1B Lanser avioni nose nuklearne projektile, PUTIN JE RANIJE UPOZORAVAO: TO NIKAKO NE ČINITE!

Autor: Republika

Svet

12.10.2021

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opasni američki bombarderi sposobni da nose nuklearne projektile nadleteli su oblast duž same granice Ruske Federacije, uz obrazloženje Pentagona da je u pitanju bila misija provere vazdušne gotovosti i sposobnosti letelica da pruže podršku pešadiji u slučaju rata.

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden sa suprugom Džil Bajden  

Američki predsednik Džo Bajden potpisao je uredbu kojom se na tlu Evrope značajno povećavaju snage SAD, a među najnovijim adutima koji su stigli iz Teksasa jesu strateški bombarderi B-1B Lanser - opasne letelice sposobne da nose nuklearne projektile, koje su se, slučajno ili namerno već našle u vazdušnom prostoru Ruske Federacije, nedaleko od same granice te zemlje. 

U pitanju su dva bombardera koji su poleteli sa aerodroma u Velikoj Britaniji, a zatim preleteli teritoriju Litvanije i približili se Rusiji. Nakon preleta su dopunili gorivo u Nemačkoj.  

 

 

- Posade aviona su bile u kontaktu sa britanskim i litvanskim timovima za navođenje koji su ih obaveštavali o uslovnim kopnenim metama - saopštila je komanda vazdušnih snaga SAD za Evropu i Afriku budući da misija nije bila tajna. 

- Cilj misije bio je podizanje gotovosti i saradnja timova za navođenje koji su odgovorni za koordinaciju vazdušnih napada kao podrška pešadiji - saopšteno je u Pentagonu, prenosi Sputnjik. 

S druge strane, zvanična Moskva, predvođena ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, više puta je upozorila da se aktivnost stranih obaveštajnih aviona i bespilotnih letelica kod ruskih granica značajno povećala i upozorila je zapadne partnere da prekinu sa takvom "provokativnom praksom". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stojan

12.10.2021 07:35

Taj ludak sto su ga postavili u Belu kucu mogao bi za izasove cudo. Nikako te budale kaubojske da shvate da ih pobedjuju u sandalama i nesto naoruzanja a da nemaju sansu sa naoruzanim zemljama. Oni izgleda racunaju na iznenadno nuklearno totalno unistenje drzave i da oni ostanu neosteceni.

Odgovori 13 7