PUTINOVA ŠAMARČINA BAJDENU! Američki predsednik ovo nije očekivao od ruskog predsednika!

Autor: Republika

Svet

20.09.2021

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin odbio je da 22. septembra prisustvuje samitu o pandemiji koronavirusa koji je sazvao njegov američki kolega Džo Bajden, što je pokrenulo spekulacije da je šef Kremlja oseća loše nakon što je protekle nedelje završio u izolaciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin odbio Bajdenov poziv da učestvuje na konferenciji 

Ruski predsednik Vladimir Putin lupio je žestoku šamarčinu svom američkom kolegi Džou Bajdenu odbivši da učestvuje na onlajn-samitu o borbi protiv pandemije koronavirusa koju je šef SAD sazvao s velikim očekivanjima da će nje prisustvovati svi važni svetski lideri. 

To je objavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji nije dao bog zna kakvo objašnjenje za odluku predsednika, već je samo kratko naveo kako on ima drugačije planove. 

Predsednik nema u planu da učestvuje na tom samitu. Nivo našeg učešća će biti određen diplomatskim putem - rekao je predstavnik Kremlja.

Nije bilo potrebno mnogo da zbog takvog razvoja događaja počne da se spekuliše i o tome da Putin nije u stanju da učestvuje na samitu koji je, inače, zakazan za 22. septembar, budući da se nalazi u karantinu zbog KOVIDA-19. Iako je iz Kremlja rečeno da se predsednik odlično oseća i da nema simptome zaraze, već da je u izolaciji jer je više ljudi iz njegove pratnje obolelo, to nije zaustavilo brojne teorije zavera.      

Protekle subote Bela kuća je potvrdila da Bajden namerava da organizuje onlajn-samit o borbi protiv pandemije na marginama generalne skupštine UN.

Peskov je ranije saopštio da je Kremlj dobio poziv od SAD za ovaj događaj, podseća Sputnjik. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Inka

20.09.2021 14:30

Jao nije valjda, kakva samarcina. Koga briga? Jedini koji imaju problem su Rusi koji masovno umiru od kovida jer vlada ne cini nista.

Odgovori 3 38
Kojivic

23.10.2021 11:11

Bre, malo kontrole zbog jako teškog udarca Bajdenu. Dobar vic 😉