KIM ŠOKIRAO STAJLINGOM! Međunarodni posmatrači u neverici, nikome nije jasno šta se događa i zašto se tako pojavio u javnosti: PRVO JE SMRŠAO, A SAD OVO!

Autor: Republika

Svet

11.10.2021

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski vođa Kim Džong Un zaprepastio je međunarodne posmatrače zbog načina na koji se pojavio u javnosti, posebno zbog činjenice da njegovo zdravstveno stanje u poslednje vreme izaziva ogromnu pažnju.

Foto: Tanjug/AP

Severnokorejski vođa Kim Džong Un

Severnokorejski vođa Kim Džong Un zapeo je za oko međunarodnim posmatračima u nedelju tokom govora povodom godišnjice osnivanja vladajuće stranke, ali ne zbog njegovih reči, već zbog najnovijeg stajlinga koji je mnoge zbunio i to iz mnogo razloga.

Kim je, naime, koračao crvenim tepihom u raskošnoj dvorani u sjajnim crnim sandalama koje je obuo preko crnih čarapa kako bi upotpunio svoje tamno odelo, bordo kravatu i naočare s pola okvira.

 

 

Kolin Zvirko, viši analitički dopisnik za NK Njuz sa sedištem u Seulu, primetio je Kimovu obuću i rekao da nije jasno zašto je severnokorejski lider odlučio da obuje sandale, koje, kako je napomenuo, nikad pre nije nosio.

- Koji god razlog bio, čini se da u poslednje vreme preduzima mere radi zaštite svog zdravlja i udobnosti. Izgubio je značajan broj kilograma u kratkom periodu, a u septembru je viđen kako stoji na postavljenim prostirkama za vreme dugih govora, što nije uobičajeno. Čini se da je posebno oprezan s KOVIDOM-19 i da se možda suočava s tekućim zdravstvenim problemima - prokomentarisao je Zvirko. 

Kimov odabir odeće često pomno proučavaju međunarodni analitičari i traže znakove o njegovom zdravlju koje je strogo čuvana tajna u Severnoj Koreji.

Kad se ponovo pojavio u državnim medijima početkom juna, nakon što gotovo mesec dana nije viđen u javnosti, analitičari su primetili da mu je sat čvršće nego inače pričvršćen za naoko vitkiji ručni zglob i pokrenuli glasine o zdravlju vođe. 

Državni mediji kasnije su spomenuli zdravlje vođe što retko čine. Citirali su neidentifikovanog stanovnika Pjongjanga koji je rekao da su svi u Severnoj Koreji bili slomljeni kad su videli fotografije Kima na kojima izgleda "mršavo".

Kim se u svom govoru u nedelju fokusirao na probleme stranke i pozvao funkcionere da poboljšaju život građana u jeku "mračne" ekonomske situacije. Njegov govor je, kao i uvek dotad, ispraćen gromoglasnim aplauzom i ovacijama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading