PUTIN REAGOVAO NA OPTUŽBE DA JE UBICA! Poslao nikad oštriju poruku Evropskom sudu za ljudska prava!

Autor: Republika

Svet

21.09.2021

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin negirao je optužbe na svoj račun da je umešan u brutalno ubistvo bivšeg špijuna Aleksandra Litvinjenka 2006. u Londonu, navodeći da Evropski sud za ljudska prava nema kapacitet da sudi o tom slučaju.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin negirao optužbe za ubistvo  

Ruski predsednik Vladimir Putin je preko svog portparola Dmitrija Peskova poslao brutalnu poruku Evropskom sudu za ljudska prava povodom njegove najnovije presude po kojoj je Ruska Federacija sa šefom Kremlja na čelu odgovorna za brutalno ubistvo bivšeg ruskog špijuna Aleksandra Litvinjenka 2006. u Londonu. 

Kremlj je odbacio kao "neutemeljenu" presudu Evropskog suda za ljudska prava, ističući da to telo jedva da ima ovlašćenja ili tehničke kapacitete da može da poseduje informacije o zločinu koji je pre 15 godina potresao čitav svet.

- Još nema rezultata istrage, pa su takve tvrdnje u najmanju ruku neutemeljene - saopštio je Peskov.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Litvinjenko je umro u mukama u bolnici 2006.

Podsetimo, sud u Strazburu je danas Rusiju proglasio odgovornom za ubistvo Litvinjenka, koji je preminuo nakon što je, najverovatnije u londonskom hotelu "Milenijum", otrovan polonijumom 210, retkim radioaktivnim izotopom.

Litvinjenko (43), bivši službenik FSB i uzbunjivač, nakon preseljenja u Britaniju je postao glasni kritičar ruskog predsednika Putina i radio je s britanskom tajnom službom MI6.

Britanska istraga zaključila je 2016. godine da je Putin verovatno odobrio rusku obaveštajnu operaciju za ubistvo Litvinjenka, a takođe je otkriveno da su bivši pripadnik KGB Andrej Lugovoj i još jedan ruski državljanin Dmitrij Kovtun izvršili ubistvo u okviru operacije koju je verovatno vodila ruska Federalna služba bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan Kukic

21.09.2021 11:33

ma kkakav sud za ljudska prava sve to i dalje vode kriminalci iz Amerike i Evrope

Odgovori 13 0