(FOTO) DIKSI PRŽI SVE PRED SOBOM: Ugrožene HILJADE kuća, vatra zahvatila OGROMNU teritoriju, vlasti pozivaju ljude na HITNU EVAKUACIJU!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.08.2021

09:42

Oko 2.000 stanovnika severnog dela Kalifornije pozvano je danas da hitno napuste svoje domove kojima se približava požar Diksi, najveći koji je zabeležen ove godine u toj američkoj saveznoj državi.

tanjug/AP

 

- Ako ste još u svojim domovima, morate da se evakuišete na istok i to odmah - saopšteno je na Tviteru iz kancelarija šerifa okruga Plamas, u upozorenju stanovnicima naselja Grinvil i Čester, prenosi AP.

Najveći požar koji gori već tri nedelje u Kaliforniji, do sada je uništio veliki deo mesta i neke od kuća u Grinvilu, malom planinskom naselju u Severnoj Kaliforniji sa 800 stanovnika,a do sada je ukupno zahvatio 1.108 kvadratnih kilometara u okruzima Plamas i Bjut.

Vatra je ugrozila hiljade kuća i uništila njih 67 kao i druge objekte od izbijanja ovog požara 14. jula, a više od 20.000 vatrogasaca i drugog osoblja trenutno se bori sa još 97 velikih, aktivnih požara na površini od 7.560 kvadratnih kilometara u 13 američkih država, saopštio je Nacionalni vatrogasni centar.

Komentari (0)

Loading