Viktorija je kao dete patila od BOLNIH menstruacija, a par godina kasnije baka joj je otkrila ZASTRAŠUJUĆU ISTINU! (FOTO)

Autor:

Svet

15.07.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbesumila se kada je saznala istinu!

RepublikaFoto: PA Real Life
Viktorija Flet

Kada je Viktorija Flet, koja danas ima 28 godina, sa 12 godina počela da pati od bolnih i teških menstruacija koje su trajale i do 15 dana, nije mogla ni da pretpostavi šta je uzrok.

Viktorija je posetila ginekologa sa 15 godina, kada je imala poteškoća sa umetanjem tampona. Nakon pregleda, medicinari su joj objasnili da joj je septum odvajao vaginu.

Tek kada je imala 17 godina, istinu je saznala od svoje bake, koja je na porodičnom druženju otkrila da je Viktorija rođena sa dve materice.

Tadašnja tinejdžerka nije bila potpuno svesna svog stanja, poznatog kao duplirana materica, ali vesti su imale puno smisla.

Rekla je: "Izgleda da je moja porodica to znala godinama."

RepublikaFoto: PA Real Life
Uspela je da zatrudni uprkos problemu s matericom

"Rođena sam teška preko 4,5 kilograma, imala sam teško rođenje i slomljena rebra, jer je bilo teško izvući me."

"U nekom trenutku u detinjstvu, zbog onoga što se dogodilo i zdravstvenih problema koji su usledili, lekari su me poslali na  rendgen i, prema rečima moje bake, tada su otkrili moje dve materice."

"To je bilo opštepoznato u mojoj porodici, ali bila sam izbezumljena jer nisam znala ništa o tome."

Posle otkrića njene bake, Viktorija je otišla na ultrazvuk koji je pokazao malu matericu levo i veću desno - svaka sa svojim grlićem.

RepublikaFoto: PA Real Life
Duplirana materica

Lekari su takođe objasnili da duplirana materica može dovesti do drugih zdravstvenih problema - poput poteškoća u zatrudnjavanju.

Uprkos tome, Viktorija je uspela da rodi sve svoje troje dece - devetogodišnju Arabelu, šestogodišnju Rajli i trogodišnju Oliviju - prirodnim putem.

Njena najstarija ćerka je rasla u manjoj, levoj materici, dok se njen sin razvio u desnoj, a njena najmlađa devojčica je ponovo bila u levoj.

RepublikaFoto: PA Real Life
Viktorija sa mužem i decom

Sada Viktorija, koja živi u Misuriju, žarko želi da podigne svest o svom stanju i izuzetno je aktivna u Fejsbuk grupi za druge žene koje žive s tim problemom, piše Metro.

Rekla je: "Zaista mi je pomoglo što sam mogla da sklopim "virtuelna prijateljstva" sa ljudima koji prolaze kroz istu stvar.

- Sada sam administrator i pomažem u vođenju grupe, što je sjajno. Otkad sam se pridružila pre četiri godine, naše članstvo je poraslo sa oko 100 na preko 1000 ljudi - kaže ona i dodaje da "o tom stanju nema mnogo informacija, pa je razgovor sa drugim ženama zaista važan".

"Mi smo poput porodice, zajednice, u kojoj pomažemo jedna drugoj i pružamo podršku kada je to zaista potrebno."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading