ROMAN ČEGRINAC UPOZORAVA NATO I UKRAJINU! "Ne budite ruskog medveda"!

Autor: Republika

Svet

04.04.2021

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

NATO i provokatori iz Kijeva trebalo bi da pamte da su se vojne pretnje protiv Rusije završavale katastrofalno za agresore, rekao je kopredsedavajući Skupštinom slovenskih naroda krimskog regiona Roman Čegrinec.

Foto: Tanjug/AP

- U našoj istoriji je bilo takvih momenata, ali i 1812. i 1941. godine takve pretnje završile su se katastrofalno upravo za agresore. Očigledno, istorija ničemu nije naučila ne previše inteligentne predstavnike ukrajinske diplomatije, ali to znači da će ih naučiti život - upozorio je Čegrinec.

Takođe je dodao da "provokatori ne bi trebalo da bude ruskog medveda".

- On će štititi svoju jazbinu do kraja i istovremeno može zavesti red u susednoj šumi - poručio je slikovito Čegrinec.

Istovremeno, šef Komiteta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose krimskog parlamenta Jurij Gempelj pozvao je Ukrajinu i NATO da se ne izlažu smrtnom riziku.

- Rizik je, naravno, plemenit posao, ali do određenog stepena i ne u poslovima sa Rusijom. Ukrajina i NATO ne bi trebalo da se izlažu smrtnom riziku. Moraće platiti previsoku cenu u slučaju agresije protiv Rusije - poručio je Gempelj.

Takođe je dodao da sa Rusijom treba biti prijatelj, a ne ratovati.

- Pre nego što se polakome na ruske teritorije i resurse, NATO bi trebalo da prouči našu vekovnu pobedničku istoriju. Rusiju, koja sprovodi miroljubivu politiku i koja čvrsto stoji na nogama, ne treba ljutiti, jer je ta kratkovida zamisao veoma opasna - rekao je Gempelj.


Ranije je sa istom porukom NATO-u istupio i poslanik Dume s Krima Mihail Šeremet koji je istakao da će se planovi Ukrajine i NATO za moguću agresiju prema Krimu završiti žalosno po njih. On je istakao da više niko na Zapadu ne može da negira agresivnu suštinu NATO-a.

Podsetimo, predstavnik Ukrajine u Kontakt-grupi za Donbas Aleksej Arestovič rekao je da su vežbe NATO-a "Defender Europe 2021" neophodne radi uvežbavanja rata protiv Rusije. Prema njegovim rečima, Alijansa je već počela angažovanje i prebacivanje snaga, kao i logističku organizaciju, a glavni fokus su Balkan i Krim.

 

 

Komentari (0)

Loading