OPASNOST TREĆEG TALASA: Zdravstveni sistem bi mogao da dostigne svoje granice u aprilu

Autor:

Svet

26.03.2021

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Jens Špan i predsednik RKI Lotar Viler upozoravaju na treći talas, za koji kaže da bi mogao nadmašiti prva dva.

Foto: Ilustracija

Špan upozorava da će nemački zdravstveni sistem uskoro biti preopterećen ako broj zaraženih nastavi da raste. - Trenutno brojevi rastu prebrzo, a varijante virusa čine situaciju posebno opasnom - rekao je u petak. - Ako se ovo nastavi, rizikujemo da naš zdravstveni sistem dostigne svoje granice tokom aprila.
 

- Postoje jasni signali da će ovaj talas biti gori od prva dva talasa”, rekao je Viler i pozvao ljude da ostanu kod kuće tokom Uskrsa, pa dodao - Pred nama su veoma teške nedelje. Moramo biti spremni na činjenicu da će broj slučajeva naglo porasti. 

Mutirana verzija posebno pogađa radno sposobne ljude, ali i decu i mlade ljude. Infekcija se javlja uglavnom u privatnim domaćinstvima, ali i u dnevnim boravcima, školama i na poslu.

- Ako odmah ne preduzmemo masovne protivmere, posledice će biti ozbiljne - naglasio je Špan i pozvao je stanovništvo da smanji kontakte.

Špan je rekao da će u ponedeljak stupiti na snagu zahtev da svi putnici aviokompanija koji ulaze u Nemačku moraju da obezbede negativan test na koronavirus.

Takođe je pozvao lokalne vlasti da zauzmu fleksibilniji pristup vakcinaciji tako što će, na primer, nuditi neiskorišćene doze vakcine starijima od 70 godina tokom vikenda ili bržim smanjenjem zaliha.

Oko 10 odsto Nemaca je sada primilo bar prvu dozu, piše Welt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading