Američki mediji: Bela kuća nakon napada Teheranu poslala TAJNU poruku!

Autor:

Svet

04.03.2021

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su nameravale da izvedu napad na dva cilja u Siriji za vreme napada na baze proiranskih formacija 26. februara noću, ali su onda odlučili da se ograniče jednim objektom, piše Volstrit džurnal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

List ne navodi koji objekat je trebao da bude meta američkih bombardera. Prema podacima lista, predsednik SAD Džo Bajden je odustao od drugog napada samo pola sata pre nego što je trebao biti izveden, jer su se, prema podacima obaveštajnih službi, tamo nalazili žene i deca, prenosi Sputnjik.

Volstrit džurnal dodaje još jedan detalj priče o prvoj vojnoj operaciji, pozivajući se na svoje izvore: nakon napada Bela kuća je poslala Teheranu tajnu poruku, čiji sadržaj list ne saopštava.

Podsetimo, SAD su u noći 26. februara izvele vazdušni napad na objekte proiranskih snaga u području sirijsko-iračke granice. Pentagon je saopštio da je to bilo urađeno kao odgovor na nedavni napad na predstavnike SAD i koalicije u Iraku, sa kojima oni izvode operaciju protiv terorističke grupe ID.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
TozaMilicajac

04.03.2021 18:58

Nakon što su pobili 100 000+ civila u Iraku sad se, kao, setili da ne sole bombe i rakete gde im dune. A možda su morali zato što Rusi znaju kako da ih ofiraju, skoro, u realnom vremenu. Već nedelju dana se tupi, nepravdano, o ovoj njihovoj "humanosti".