POBEDILI KORONU! Jedna država ukida sve mere, skidaju se i maske, ljudi konačno odahnuli

Autor: Republika

Svet

03.03.2021

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Guverner Teksasa Greg Abot obelodanio je da se u toj saveznoj američkoj državi ukidaju sva ograničenja uvedena zbog pandemije koronavirusa, čime se zamerio predsedniku Džo Bajdenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Guverner Teksasa Greg Abot vakcinisao se svima za primer   

Jedna država slobodno može da se pohvali da je u trenutku dok se veći deo sveta bori s porastom broja zaraženih od koronavirusa ona uspela da pobedi tu opaku zarazu.

U pitanju je savezna američka država Teksas, čiji je guverner Greg Abot ponosno objavio kako stanovnici na teritoriji čitave zemlje u velikoj meri konačno mogu da se vrate normalnom životu, što podrazumeva ukidanje posebnih mera u sklopu borbe protiv kovida-19, pa i definitivno odustajanje od obaveze nošenja maski.

Abot je obelodanio kako je od 29 miliona ljudi, koliko Teksas ima stanovnika i po čemu je treća najmnogoljudnija zemlja SAD, vakcinisano čak 5,7 miliona ljudi. Među njima je i guverner Abot koji je dozu cepiva javno primio pred kamerama kao primer svim građanima.  

- Vreme je da 100 odsto otvorimo Teksas - rekao je na konferenciji za novinare Abot i dodao da će naredba stupiti na snagu 10. marta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden ne slaže se s odlukom Teksasa 

Interesantno je, međutim, da se taj čuveni republikanac odlukom na nivou zemlje ozbiljno zamerio predsedniku Džo Bajdenu, kog su novinari odmah pitali kako komentariše Abotov potez. 

- Moramo ostati na oprezu. Još smo u ratu s virusom, a predsednik će to nastaviti da prenosi i javno i privatno - naglasila je portparolka Bele kuće Džejn Psaki i dodala da su mere u borbi protiv kovida-19 i te kako još potrebne.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading