OD KORONE ĆE ME SPASTI INDIJSKA VAKCINA! Premijer Modi primio cepivo domaće proizvodnje

Autor: Republika

Svet

01.03.2021

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narendra Modi vekcinisao se prvom dozom indijske vakcine protiv opakog koronavirusa i tako poručio svetu da je ona bezbedna koliko i ostale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Narendra Modi siguran u indijske lekare i farmaceute  

Premijer Indije Narendra Modi primio je prvu dozu vakcine domaće proizvodnje protiv koronaviusa i naglasio značaj vakcinacione kampanje koja je počela sredinom januara.

On je tako pokazao da je indijsko cepivo apsolutno bezbedno i dao zeleno svetlo da nakon zdravstvenih radnika vakcine mogu da prime sve osobe starije od 60 godina i ljudi stariji od 45 godina koji imaju određene hronične zdravstvene probleme.

- Zadivljujuće je kako su naši lekari i naučnici ubrzano radili na globalnoj borbi protiv kovida. Apelujem na sve koji ispunjavaju zdravstvene uslove, da se vakcinišu. Hajde da zajedno načinimo Indiju slobodnom zemljom - poručio je Modi putem Tvitera, okačivši i fotografiju kako prima vakcinu.

Indija, koja je druga po broju obolelih u svetu od kovida-19, nakon SAD, dosad je vakcinisala više od 12 miliona medicinskih radnika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading